Lykkelig anfører har svært ved at tro Sveriges triumf: »Det er helt uvirkeligt«

Andreas Granqvist og det svenske landshold satte Mexico eftertrykkeligt på plads i onsdagens kamp.

Forsvarsspilleren Andreas Granqvist scorede sit andet mål på straffespark i VM-turneringen. Andrew Couldridge/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sverige spillede sig onsdag i ottendedelsfinalen med en overbevisende præstation mod Mexico.

Sejren på 3-0 var endda nok til at sende svenskerne videre som vinder af gruppe F. Det har anfører Andreas Granqvist svært ved at tro.

»Det er helt uvirkeligt. Sikke en præstation. Vi var virkelig skuffede efter Tyskland, men sikke en præstation vi leverer. Det kunne være blevet 5-0 eller 6-0,« siger Andreas Granqvist til tv-stationen SVT.

Svenskerne havde godt fat om kampen mod mexicanerne. Efter at Sverige kom foran 1-0 i begyndelsen af anden halvleg, stod der Sverige på det meste.

Granqvist kom på tavlen for anden gang i turneringen, da han bragede et straffespark op i hjørnet til 2-0.

»Jeg gik ind i min egen boble. Jeg forsøgte at sætte den højt, så han ikke kunne tage den uanset hvad,« siger Granqvist.

Den svenske landstræner, Janne Andersson, hæfter sig ved, at holdet har rejst sig efter det sene nederlag til Tyskland tidligere i turneringen.

»Vi leverede en fantastisk præstation i kampen,« siger han.

»Jeg er enormt stolt - næsten berørt - ved tanken om, hvordan vi præsterede på banen. Så disciplineret. Jeg synes, vi er vokset meget siden vores seneste kamp,« siger Andersson ifølge nyhedsbureauet AFP.

I ottendedelsfinalen venter enten Brasilien, Schweiz eller Serbien for det svenske landshold. Det afhænger af udfaldet af kampene i gruppe E onsdag aften.

Sikkert er det dog, at Sverige som gruppevinder møder nummer to i gruppe E.

/ritzau/