Luft til danske håndboldkvinder

Til glæde for Dansk Håndbold-Forbund er det nye EM-kval-system for kvindernes vedkommende blevet udskudt med to år.

De danske kvinder undgår efter den skuffende 11. plads ved EM i Sverige dog ikke at spille kval-kampe frem mod EM i 2008. Den placering betød nemlig, at Danmark ikke er kvalificeret til det næste EM, men til sommer skal ud i to playoff-opgør mod Ukraine. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

I forbindelse med kvindernes EM-slutrunde i Sverige i december fik Hans-Christian Jacobsen, direktør i Dansk Håndbold-Forbund, DHF, på uformel vis at vide, at det nye kvalifikationssystem, der skulle være gået i gang før kvindernes EM-slutrunde i 2008 formentlig ville blive udskudt. Men i DHF har man fortsat ikke fået en officiel melding om, hvorvidt det er tilfældet. Men det europæiske håndbold-forbund, EHF, har faktisk besluttet at udskyde det nye kval-system.

»Der har været nogle forskellige diskussioner, men det er blevet besluttet, at det gamle kvalifikationssystem (hvor de bedste fra et EM automatisk er ved det næste, red.) også bruges forud for EM i 2008, og derfor bliver det nye system først taget i brug frem mod EM i 2010,« siger Markus Glaser, chef står for turneringsafdelingen i EHF, til Berlingske Tidende.

»Det er meget glædeligt,« siger Hans-Christian Jacobsen på baggrund af det p.t. meget sammenpressede turneringsprogram. Så selv om DHF gerne vil have det nye kval-system, der minder om det, man kender fra fodbolden, indført, er man glad for, at der ikke allerede nu presses en flok gruppekampe ind i turneringskalenderen.

For herrernes vedkommende har det allerede fra start været besluttet, at det nye kvalifikationssystem med gruppekampe ude og hjemme, først bliver indført forud for EM i 2010, men for de danske kvindernes vedkommende går der faktisk yderligere to år, før de skal i gang med det. Fordi Danmark og Norge som værter automatisk er med ved slutrunden i 2010.

De danske kvinder undgår efter den skuffende 11. plads ved EM i Sverige dog ikke at spille kval-kampe frem mod EM i 2008. Den placering betød nemlig, at Danmark ikke er kvalificeret til det næste EM, men til sommer skal ud i to playoff-opgør mod Ukraine. Og resultatet af de kampe får ikke kun betydning for, om danskerne skal til VM i Frankrig til december. De får også meget stor betydning for, hvor lang vejen bliver til EM i 2008, der foregår i Makedonien. For som Markus Glaser siger:

»Hvis Danmark slår Ukraine, skal Danmark i foråret 2008 ud et playoff-opgør forud for EM i 2008, men hvis Danmark taber, skal Danmark inden en eventuel playoff-kamp deltage i en kvalifikationsturnering sammen med fire-fem andre hold.«

www.dhf.dk

Se det planlagte program for det danske landshold.