Louise Ørnstedt stopper karrieren

Én af dansk svømnings største profiler stopper.

Louise Ørnstedt dropper svømningen. Foto: Patrick Hertzog/AFP Fold sammen
Læs mere

22-årige Louise fra svømmeklubben Frem i Odense stopper karrieren.

- Jeg har i halvandet års tid brugt meget energi på at overveje min situation. Det er ingen hemmelighed. Derfor valgte jeg også at holde en pause væk fra svømningen i efteråret 2006. Da jeg nåede til nytåret 2006, besluttede jeg at give svømningen endnu en chance men valgte dog at flytte den daglige træning til nogle helt nye og anderledes rammer i Australien. Men skal jeg være helt ærlig, så mærkede jeg nok aldrig motivationen vende rigtigt tilbage, og jeg ved, at uden 100 procents motivation, opnår jeg ingen udvikling i min svømning, fortæller Louise Ørnstedt, der nu skal læse dansk på universitetet.

Dansk Svømmeunion er kede af beslutningen. Men forstår.

- Det er klart, at vi i Dansk Svømmeunion er kede af Louises beslutning. Louise er kun 22 år og kunne have mange spændende år foran sig inden for international elitesvømning. Hendes potentiale har altid været ekstremt stort, og hun har i en årrække tilhørt den absolutte verdenselite i rygcrawl, siger elichef Lars Sørensen.

Louise Ørnstedt har tilhørt verdenseliten i syv år og har opnået fornemme resultater. Hun vandt sølv ved VM i 2003, hun har vundet tre OL finaler og adskillige medaljer ved EM på lang- og kortbane.