Lotto-rytter trækker vildt doping-angreb tilbage

Greg Henderson er kommet på andre tanker, efter at han beskyldte Fabio Aru for at være dopet. . AFP PHOTO / Mark GUNTER
Læs mere
Fold sammen

Cykelrytteren Greg Henderson beskyldte på Twitter Astanas Fabio Aru for at være dopet. Nu trækker Henderson imidlertid i land.

Lotto-Soudal-rytteren Henderson var oprevet over, at Aru havde meldt sig syg før løbet Giro del Trentino, hvilket ifølge Henderson var et udtryk for, at Aru var bange for at blive fanget med for høje blodværdier. Det skrev han åbent på Twitter i et frontalangreb på Aru, men efter de skarpe dopingbeskyldninger er Henderson kommet på andre tanker.

Nu undskylder han på Twitter.

»Når man er syg, er man syg. At drage konklusioner hjælper ingen. Min fejl,« skriver Henderson blandt andet.

Arus holdkaptajn på Astana Vincenzo Nibali er ikke meget for undskyldningen. Han opfordrer sin landsmand Aru til at sagsøge Henderson efter beskyldningerne.

»Det er alt for let med en undskyldning efter. Du bliver nødt til at søge erstatning!«, skriver den forsvarende Tour de France-vinder på Twitter.

Flere kritikere vil nok mene, at Henderson ellers havde god grund til sit udbrud. Astana med blandt andre danske Jakob Fuglsang på holdet har været involveret i flere dopingsager, der har fået den internationale cykelunion, UCI, til at holde øje med cykelholdet.

Der var længe spekulationer om, at Astana ville blive frataget holdets World Tour-licens, men UCI meddelte torsdag, at holdet slipper for straf.