Lone Smidt Nielsen kåret til århundredets bedste kvindelige fodboldspiller

Lone Smidt Nielsen er kåret til århundredets bedste kvindelige fodboldspiller. Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Lone Smidt Nielsen er kåret til århundredets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Fold sammen
Læs mere

 

Grundlovsdag markerede 100-året for kvindernes stemmeret, og det blev i DBU blandt andet fejret ved at udnævne Lone Smidt Nielsen til århundredets bedste inden for kvindefodbolden.

Lone Smidt Nielsen scorede 22 mål på 57 landskampe fra sin position som angriber. I 1984 fik hun sin første professionelle kontrakt, da hun skrev under med Trani 80. I de to sæsoner, hun nåede at spille for italienerne, vandt hun mesterskabet.

Kåringen er fuldt fortjent, mener Frits Ahlstrøm, medlem af juryen i fodboldens Hall of Fame.

»Lone Smidt Nielsen har med sin lange og succesfulde karriere i italiensk fodbold og på det danske landshold været med til at eksponere og udbrede kvindefodbolden til det, den er i dag. Derfor er det helt fortjent, at hun løber med den fornemme titel,« siger Frits Ahlstrøm.

Lone Smidt Nielsen har for længst indstillet sin aktive karriere, men datteren Karoline fører familiearven videre. Hun spiller for Fortuna Hjørring og er også det på det danske landshold.