LolengAMOK inden boksebrag: Hvorfor skal han nævne mine børn?

Lolenga Mock Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Lolenga Mock har Gud, familien og sin stolthed med i bokseringen, når han møder engelske Patrick Mendy lørdag aften.

Lolenga Mock er typen, der giver et kram til den person, der tilfældigvis står nærmest døråbningen, når han træder ind i et lokale. I denne uge var det modstanderen i lørdagens boksebrag, Patrick Mendy, der blev omfavnet. Sådan er Lolenga Mock, der i en alder af 44 år er Mogens Palles galionsfigur i promotorens nye bokseprojekt.

Venskabet mellem Lolenga Mock og Patrick Mendy sluttede dog lige så hurtigt, som det begyndte. Englænderen trådte nemlig over den grænse, der adskiller den milde og venlige Lolenga Mock fra den nådesløse bokser, han også er i ringen.

I en ordstorm fik Patrick Mendy rodet Lolenga Mocks børn ind i deres boksekamp. Med et var Mocks smil væk. Ansigtet var stramt og alvorligt.

»Han siger, at han vil slå mig, og det er fint. Men hvorfor skal han nævne mine børn? Han har ikke respekt, og så skal jeg heller ikke vise ham respekt,« siger Lolenga Mock til BT, som har sat den tidligere europamester i stævne før hans 25 års jubilæumskamp som prof-bokser i Frederiksberg-Hallerne.

»Han kom og involverede min familie, og det blev meget personligt. Det er ikke så godt. Min familie betyder meget for mig,« fortsætter Lolenga Mock, mens han ryster opgivende på hovedet.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Lolenga Mock er familiemand og bor med sin kone og deres tre børn i et rækkehus uden for Aarhus i forstaden Risskov.

Her har de holdt til, siden Lolenga Mock på Mogens Palles foranledning kom til Danmark lige efter årtusindskiftet. Lolenga Mock var dengang en talentfuld bokser, der søgte lykken i Europa, og den danske promotor så en ny Ayub Kalule i Mock, der sammen med Mogens Palle sikrede sig flere titler som europamester fra 2006 til 2010.

Mogens Palles bokseforretning gik herefter på pause, men Lolenga Mock blev hængende i Aarhus, hvor han begyndte at arbejde som boksetræner og mentor for kriminelle unge i Gellerupparken.

Det er Lolenga Mock fortsat, selvom boksekarrieren lige nu tager det meste af hans tid.

»Før i tiden var det hver dag, men lige nu er det mindre, fordi jeg bokser meget. Jeg går rundt med de unge og opfordrer dem til at tage ned i bokseklubben og træne, så de bruger al deres energi på det og ikke kriminalitet,« siger Lolenga Mock.

»Det betyder meget for mig, fordi jeg er en rollemodel for børnene. Jeg ryger ikke, og jeg drikker heller ikke. Så jeg viser dem, at den anden vej ikke er god. Jeg lytter til dem, og de forstår det godt. Mange af dem stopper også med at lave kriminalitet. De her børn er også søde og gode drenge. Hvis du har kontakt til dem, så går det fint.«

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

I en alder af 44 år burde Lolenga Mocks boksekarriere egentlig være slut. Og hans rekordliste på 34 sejre, 14 nederlag og en uafgjort fortæller en lang historie, hvor kampe mod David Haye, Lucian Bute og Charles Brewer står tilbage som de største højdepunkter.

Men Lolenga Mock føler sig ikke færdig, og det handler ikke kun om, at han træner hver eneste dag for at holde sig frisk.

Med sig fra barndommen Kinshasa i Congo har Lolenga Mock en stærk tro på Gud, og han besøger troligt Katolsk Vor Frue Kirke i Aarhus hver søndag med familien. Og netop forholdet til Gud spiller en central rolle for mennesket og bokseren Lolenga Mock.

»Jeg er 44 år, men jeg er klar, og jeg er stadig ung. Alderen er kun et nummer. Jeg holder min krop godt, og jeg træner godt hver dag. Jeg er god ved min familie, som også er god for mig. Jeg går i kirke hver søndag, og Gud kan godt lide mig, så jeg er stærk,« fortæller Lolenga Mock.

Han taler videre om Gud, som han også beder til før hver eneste boksekamp.

»Jeg er meget religiøs. Gud betyder meget for mig, fordi Gud er meget speciel. Du kender ham ikke. Han er den luft, du indånder, og det vand, du drikker. Gud skal passe på dig og hjælpe dig, så du ikke bliver skadet. Og det har betydning, hvordan du kommunikerer og taler med ham,« siger Lolenga Mock.

Lørdag aften møder han Patrick Mendy, som selv er meget troende katolik. Men troen på Gud er nok det eneste, de to kan enes om, når kampen står på i Frederiksberg.