Løjtnant opfordrer Sky til at holde på Froome trods dom

Skulle Chris Froome få en dopingdom i den verserende sag, bør han ikke fyres fra holdet, mener Geraint Thomas.

Chris Froome risikerer en dopingdom, hvis ikke han kan snakke sig tilfredsstillende ud af den dopingprøve, han afleverede under Vueltaen med for højt indhold af salbutamol. Scanpix/Jaime Reina Fold sammen
Læs mere

København. Tour de France- og Vuelta a España-vinderen Chris Froome er havnet i gevaldige problemer som følge af den dopingprøve, han afleverede på 18. etape af Vueltaen.

Urinprøven viste et dobbelt så højt indhold af stoffet salbutamol som det tilladte.

Salbutamol, som findes i astmamedicin, er ikke i sig selv ulovligt, men der er en grænse for, hvor meget man må indtage. Overskrides den, medfører det en dopingsag.

Andre ryttere har tidligere fået dopingkarantæner i lignende sager, og hvis ikke Froome kan give en ordentlig forklaring på sin urinprøve, står han til en dopingdom.

Det kan koste ham deltagelsen i Giro d'Italia og måske endda Tour de France næste år. Men det kan også koste ham jobbet hos Sky, hvis holdet følger sin egen politik, som hedder nultolerance over for doping.

Sky har slået sig op på, at ingen på eller omkring holdet må blive eller have været involveret i doping.

Men ifølge Froomes loyale løjtnant Geraint Thomas bør Sky ikke smide Froome på porten, selv om det skulle ende i en dopingdom.

- Hvis holdet står bag ham og stoler på ham nu, så bør de beholde ham, siger Thomas til Cyclingnews.

- Det har de valgt at gøre, så jeg kan ikke se meningen med bakke ham op nu, og hvis han så får en karantæne, så smide ham ud.

Sky-holdets og dets nultolerance over for doping har givet ridser i imagelakken det seneste år, hvor en mistænkelig pakke leveret til den tidligere Tour-vinder Bradley Wiggins gav anledning til forklaringsproblemer.

Det endte dog ikke i en sag mod Sky eller Wiggins, men nu står man igen med en dårlig sag - og igen med holdets største stjerne i centrum.

Geraint Thomas føler sig dog overbevist om, at Froome ikke har dopet sig.

- Jeg stoler på ham. Jeg tror ikke, at han kunne finde på at gøre noget for at forsøge at snyde, siger Thomas.

/ritzau/