Løchte og makker spiller sig videre mod tiendeseedet par

Frederik Løchte Nielsen blev sammen med Marcelo Demoliner klar til tredje runde i Australian Open.

Tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen spiller Australian Open med makkeren Marcelo Demoliner fra Brasilien. (Arkivfoto) Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tennisspilleren Caroline Wozniacki er ude af grand slam-turneringen Australian Open, men der er fortsat dansk islæt i de voksnes rækker.

Sammen med sin brasilianske makker, Marcelo Demoliner, vandt Frederik Løchte Nielsen tidligt lørdag morgen dansk tid 6-3, 6-2 over parret Dominic Inglot og Franko kugor i turneringens anden runde.

Modstanderdoublen var seedet som nummer ti i turneringen.

I ottendedelsfinalen venter duoen med Raven Klaasen og Michael Venus, der er fra henholdsvis Sydafrika og New Zealand. De er turneringens sjetteseedede par.

Det tog ikke engang en time for Løchte og Demoliner at besejre lørdagens modstander.

I første sæt var et enkelt servegennembrud nok til at sikre sættet. Parrene holdt serv indtil stillingen 4-3, hvor Løchte og Demoliner brød på deres tredje breakbold i kampen.

Der skulle to sætbolde til at sikre sættet.

Historien var nærmest den samme i andet sæt. Løchte og Demoliner var stensikre i egne servepartier, mens de brød Inglot og kugor to gange.

Den dansk-brasilianske double gik gennem kampen uden at tillade en eneste breakbold.

Løchte er Danmarks bedste doublespiller. Han ligger nummer 57 på verdensranglisten, mens hans brasilianske partner ligger nummer 69.

Foruden Australian Open har de to planer om at spille turneringer i Brasilien, Mexico og Argentina sammen i begyndelsen af 2019.

Højdepunktet i Løchtes karriere indtraf i 2012, hvor han vandt Wimbledon med sin daværende doublemakker, Jonathan Marray.

/ritzau/