Løchte jagter Wimbledon-succes med stærk singlespiller

Gilles Müller fra Luxembourg er makkeren, når Frederik Løchte Nielsen spiller herredouble ved Wimbledon.

Frederik Løchte Nielsen har stillet op med fire forskellige makkere ved Wimbledon de seneste fire år. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

London. Det er fire år siden, at tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen tog fusen på tennisverdenen og vandt herredoubleturneringen ved Wimbledon sammen med briten Jonathan Marray.

Mandag begynder 2016-udgaven af den traditionsrige græsturnering, men denne gang stiller danskeren op med Gilles Müller fra Luxembourg, som dermed bliver Løchtes fjerde Wimbledon-makker på fire år.

Müller satser primært på singlekarrieren og ligger her aktuelt nummer 41 i verden. Han møder op i London i glimrende græsform, efter han tidligere på måneden nåede finalen i 's-Hertogenbosch efter sejr over blandt andre spanske David Ferrer.

- Han er ikke en typisk dobbeltspiller. Han spiller mere som en singlespiller, der er god til alle slag, mens doublespillere ofte er mere strategiske, siger Frederik Løchte Nielsen om makkeren.

- Gode singlespillere spiller med en anden selvtillid. Der er lidt ligeglade - på den gode måde - med, hvem der står på den anden side af nettet.

- Gilles prioriterer selvfølgelig single først i Wimbledon, men han spiller for at spille i double, så det kommer man ikke til at mærke, når vi er på banen, siger Løchte.

Den dansk/luxembourgske konstellation stillede også op sammen i French Open i år, hvor det blev til nederlag i første runde. Siden hentede de flotte sejre sammen i førnævnte græsturnering i 's-Hertogenbosch.

- Vi kommer godt ud af det sammen, hvilket er det vigtigste i double. Gilles er en fremragende tennisspiller, og det kommer man langt med.

- Han er god ved nettet, og vi er begge offensive og vil angribe kampen og spille den på vores præmisser, siger Løchte.

Fredagens lodtrækning magede sig således, at parret i første runde skal møde Rajeev Ram (USA) og Raven Klaasen (Sydafrika), der er seedet 11.

- På papiret er det ikke en drømmelodtrækning, det er en af de hårdere. Men vi er også et ubehagelig par at møde for et useedet par. Alt kan ske, da double er meget tæt særligt i Wimbledon.

- Man får mere hjælp på serverne, så det er lettere at gøre kampen tæt på dagen. Det kan blive afgjort på få point. Tiden må vise, om det er en god lodtrækning, siger den danske Wimbledon-mester fra 2012.

Det er endnu uvist, hvornår deres kamp i første runde kommer på programmet i London.

/ritzau/