Løchte efter dansk Davis Cup-triumf: Vidste jeg havde god tennis i mig

Frederik Løchte Nielsen ramte imponerede niveau, da han slog norsk komet og sikrede samlet Davis Cup-sejr.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norge anført af kometen Casper Ruud var på forhånd regnet som favorit til at vinde weekendens Davis Cup-møde på hjemmebane mod Danmark, men Frederik Løchte Nielsen og kompagni ville det anderledes.

Løchte fandt sit ypperligste spil frem søndag og slog Ruud - nummer 126 på mandagens verdensrangliste - og sikrede dermed den danske sejr ved at bringe den danske føring på 3-1.

Den danske Wimbledon-mester i double fra 2012 vandt kampen med de overbevisende cifre 6-4, 6-2, 6-3.

»Jeg spillede en virkelig god kamp. Jeg har trænet godt og vidste, at jeg havde god tennis i mig. Jeg følte mig godt tilpas i kroppen,« siger Frederik Løchte til tennisavisen.

Han bidrog stort til den samlede sejr ved også at vinde fredagens single samt lørdagens double sammen med Thomas Kromann.

Det var kampe, der helst skulle udløse danske sejre, hvis håbet om samlet sejr skulle holdes i live. Derimod var det på forhånd ikke ventet, at Løchte kunne slå Casper Ruud.

Den 18-årige nordmand har slået flere top-100-spillere i år og var i februar blot én bold fra at nå finalen i Rio.

»Jeg havde en klar gameplan, og hans (Ruuds) stil passer godt til mig. Jeg havde styr på det, og han blev stresset, så jeg var i stand til at holde niveau.«

»Når man spiller min form for tennis med selvtillid, kan det komme til at se godt ud. Spillede jeg sådan hver dag, ville jeg nok ligge højere på verdensranglisten,« siger Løchte, der aktuelt rangerer som nummer 510.

Senere søndag vandt unge August Holmgren den sidste kamp, så den danske sejr kom til at lyde på 4-1.

Med den samlede sejr er Danmark nu klar til at spille oprykningskamp om en plads i Europa/Afrika Gruppe 1. Det sker på hjemmebane mod Sydafrika 15. til 17. september.