Løbsarrangør anklaget for matchfixing i Contador-løb

contador
Ryttere blev tilbudt penge for at lade Alberto Contador vinde i det aalborgensiske gadeløb i august i år. Her ses Team Tinko-Saxos Contador (tv.) sammen med holdkammerat og vinder af løbet i Aalborg, Michael Valgren (th.). Fold sammen
Læs mere

Danmarks Idrætsforbund anklager nu event-arrangør Jonas Mikkelsen for matchfixing, efter han tilbød cykelryttere penge for at lade stjernen Alberto Contador vinde et gadeløb i Aalborg.

Event-arrangøren Jonas Mikkelsen indstilles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) til udelukkelse i to år fra alle arrangementer under DIF, efter han i august i år tilbød flere ryttere penge for at lade den spanske cykelstjerne Alberto Contador vinde. Det skriver DR.

 

Det er DIF's matchfixing-udvalg, der har indstillet Jonas Mikkelsen, til trods for at man som cykelinteresseret ikke har kunnet sætte penge på gadeløbet i Aalborg. Det er underordnet, mener idrætspolitisk chef og ansvarlig for matchfixing-sekretariatet, Poul Broberg:

»Vi tager sådan set ikke hensyn til, om der kan spilles på det eller ej. Vores regulativ er helt klart - vi vil ikke have nogen manipulering af sportsarrangementer i Danmark,« siger han.

 

Efter det blev offentligt kendt, at løbsarrangøren havde tilbudt ryttere penge for at lade Contador vinde gadeløbet, sagde Jonas Mikkelsen følgende til DR i august:

»Som det første kontaktede vi DCU og fortalte, at vi gerne ville lave et show, hvor Alberto Contador var hovedpersonen. I et show der er det arrangøren, der bestemmer, hvordan tingene skal være. Det var okay med DCU, men da vi skulle spørge holdene, så synes de ikke, det var en god idé.«

 

Gadeløbet i Aalborg blev vundet af Contadors holdkammerat i Tinkoff-Saxo Michael Valgren, mens Alberto Contador blev nummer seks. Jonas Mikkelsen har indtil den 19. oktober til at svare på anklagen.