Løbe-Anna var Europas bedste

Anna Møller spiller basket og er en af DKs hurtigste løbere.
Læs mere
Fold sammen

Den 17-årige Anna Møller, der ellers mest har spillet basketball på højt plan, fortsætter sin eksplosive udvikling som løber. I weekenden deltog hun på et udvalgt europæisk hold, der mødte landshold fra USA og Storbritannien ved et internationalt cross-løb i den skotske by Edinburgh.

Og det gjorde det unge løbetalent på fremragende vis, da hun stillede op i løbet for piger på 17 år og yngre. Som bedste løber på det europæiske hold snuppede hun en flot tredjeplads i det skarpe selskab på en krævende rute over 4 km, hvor løberne skulle op og ned ad bakker, krydse vandløb og igennem tungt mudder.

»Det resultat havde jeg overhovedet ikke regnet med på forhånd. Der var jo nogle ret gode løbere med,« konstaterede Anna Møller, som mandag var tilbage på Falkonergården Gymnasium, hvor hun går på Team Danmark-linjen.

I løbet i Edinburgh besejrede Anna Møller således denne gang britiske Lydia Turner, der ellers snuppede bronzemedaljen ved junior-EM midt i december, 17 sekunder foran danskeren, der dengang fik en sjetteplads.

Sammenlagt vandt USA juniorløbet i Edinburgh, mens Storbritannien holdt resten af Europa bag sig. Hos de voksne kvinder var der også dansk deltagelse på Europa-holdet, og her var Sara Sig Møller og Simone Glad på henholdsvis 10. og 15. pladsen med til at vinde løbet over seks km.

Det sidste halve år har Anna Møller fået øjnene for, at hun kan noget helt særligt, når hun får løbeskoene på. Den nordsjællandske pige prøver stadig sværere udfordringer af, og det er foreløbigt kulmineret med EM for juniorer og senest altså den flotte tredjeplads ved weekendens løb i Edinburgh.

»Jeg er blevet mere erfaren i forhold til mig selv, og hvad jeg kan. Jeg har fundet ud af, at jeg er god til at have is i maven og løbe mit eget løb, når de andre løber stærkt i starten. Det gjorde jeg også her, mens de andre døde efterhånden.«

Til trods for de imponerende internationale løberesultater holder Anna Møller stadig fast i basketball-sporten, hvor hun også er på ungdomslandsholdet.

»Lige nu tager jeg det som, det kommer. Jeg skulle have spillet kamp i weekenden, men jeg valgte at tage til Edinburgh. Det er ikke en mulighed, som man lige får igen med det samme, men der kommer andre basket-kampe.«

Næste opgave for den talentfulde unge løber bliver DM i kort cross, som afvikles den 24. januar i Kalundborg.