Liverpools redningsmand trak på rutinen under pres

Mohamed Salah sørgede for Liverpools 4-3-sejr over Salzburg. Han mener, rutinen gjorde udslaget.

Mohamed Salah scorede to mål og var manden bag scoringen, som afværgede et kostbart pointtab for Liverpool onsdag aften i Champions League. Paul Ellis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Liverpool. Foran 3-0 i første halvleg cruisede Champions League-mestrene fra Liverpool mod sæsonens første sejr i gruppespillet mod Salzburg. Men så gik holdet i stå.

Et kvarter inde i anden halvleg havde gæsterne sensationelt bragt sig på 3-3, inden Mohamed Salah med sin anden scoring i kampen sørgede for sejren på 4-3 med 20 minutter igen.

Liverpool var i den grad rystet, men Salah hentede tryghed i holdets rutine på den store scene.

- Anden halvleg var ikke god, men vi er erfarne. Vi ved, hvad vi skal gøre i sådanne situationer, og vi er glade for, at vi fik sejren til sidst, siger han ifølge uefa.com.

- Tingene går ikke altid som planlagt, men vi har erfaringen til at håndtere det, når vi ikke spiller op til vores bedste.

Det gjorde Liverpool bestemt ikke efter pausen, men det skyldtes ikke, at man undervurdere modstanderen.

- Salzburg er et fantastisk hold. Det vidste vi allerede før kampen. Vi gav dem mere tro med det mål, vi gav væk i første halvleg, lyder det fra forsvarsstyrmanden Virgil van Dijk.

Salzburgs udligning til 3-3 efter en times spil blev sat ind af den norske komet Erling Braut Håland, der kom på banen i anden halvleg.

Han er søn af den tidligere norske landsholdsspiller Alf-Inge Håland, som nåede ti år i engelsk fodbold for Nottingham Forest, Leeds og Manchester City.

Han oplevede at score på Anfield i sin karriere, og nu er sønnen glad for, at han også er blevet en del af den klub i familien.

- Nu har jeg scoret samme antal mål (som ham) her. Han fortæller altid: "Jeg scorede på Anfield, jeg scorede på Anfield". Nu kan jeg svare: "Det har jeg også gjort", siger Erling Braut Håland ifølge uefa.com.

Trods nederlaget var Salzburg-spillerne stolte af indsatsen.

- Denne kamp vil leve længe i hukommelsen. Måden, vi kæmpede os tilbage på, var imponerende, siger forsvarsspilleren Andreas Ulmer, som bakkes op af holdkammerat Dominik Szoboszlai:

- Jeg synes, vi var det bedste hold i anden halvleg. Det var den bedste kamp, jeg nogensinde har været med i, siger han til uefa.com.

/ritzau/