Liverpool vandt med besvær over rækkens værste udehold

Liverpool vandt uden at imponere med 2-1 over Premier Leagues dårligste udehold, Burnley.

Emre Can blev en uventet matchvinder, da Liverpool med stort besvær besejrede Burnley med 2-1. Reuters/Phil Noble Fold sammen
Læs mere

Liverpool var søndag igen i store, store problemer mod et undertippet hold i Premier League.

Hjemme på Anfield måtte manager Jürgen Klopps tropper således have marginaler og et godt langskud til hjælp for at besejre Burnley med 2-1.

Burnley rangerer som Premier Leagues svageste hold på udebane.

Ikke desto mindre kom gæsterne foran, men med comebacket grundlagt på en udligning i overtiden af første halvleg holder Liverpool på fjerdepladsen kontakt med de foranliggende hold.

Samtidig er holdet nu henholdsvis fem og seks point foran de nærmeste forfølgere, Arsenal og Manchester United, som dog har to kampe til gode.

Efter syv minutter fik en simpel aflevering ind i Liverpool-feltet fra midt på værternes banehalvdel lov at passere til fjerneste stolpe, hvor Ashley Barnes dukkede op og sendte bolden i nettet.

Dermed var alt ved det gamle for Jürgen Klopps Liverpool, som igennem en længere periode har opbygget en problematisk vane med at præstere godt mod de gode og sløjt mod hold fra den nedre del af tabellen.

Også mod Burnley blev det tydeligt hvorfor.

Det kompakte og fysisk stærke Burnley-mandskab udstillede Liverpools mangel på idéer og fandenivoldskhed i kampe mod hold, der ikke kommer for at spille med stor boldomgang.

Burnley sparkede med stor succes bolden hen over Liverpools første pres og klarede resten med fightervilje og fart blandt de forreste folk.

Når Liverpool selv havde bolden, blev de idéforladte værter mødt højt oppe på banen og skabte næsten ingen chancer.

At Georginio Wijnaldum udlignede til 1-1 med en kølig afslutning i overtiden af første halvleg efter et nådigt opspring, gav således uventet lettelse på Anfield.

I anden halvleg fortsatte det hakkende Liverpool-spil, og at den første indskiftning kom 17-årige Ben Woodburn til gode på bekostning af Philippe Coutinho, sagde sit.

Få sekunder senere tog ofte udskældte Emre Can chancen fra distancen, og bolden strøg i nettet til 2-1.

Sammen med resten af Liverpool-holdet tog han sig kort efter en gevaldig blunder efter en mærkværdig opdækning på en dødbold, og kun en god blokering forhindrede Burnley-udligning.

At Burnley kun havde hentet to point i 13 ligakampe på udebane formåede Liverpool ikke at gøre tydeligt.

Værterne havde kun tre skud indenfor målrammen, og i overtiden fik Matthew Lowton en stor chance for at udligne. Men han skød over.