Liverpool tæt på arabisk sheik

Endnu en af de gamle engelske traditionsklubber er nu så godt som solgt til en udenlandsk investor.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum er angiveligt mere interesseret i kamelvæddeløb og hesteopdræt end fodbold. Her er han dog fanget før en kamp mellem Liverpool og Fulham. <br>Foto: Phil Noble Fold sammen
Læs mere

Romantikere vil knibe en tåre. Kynikere vil formentlig sammenligne det med scenariet, hvor en prostitueret sælger ud af sin krops tjenesteydelser, mens hun trodsigt fastholder lige dele værdighed og sjælelig integritet. Og endelig vil pragmatikerne formentlig fremføre, at det jo bare er udviklingen, hvis man vil mænge sig med de store på fodboldens parnas.

Vi snakker tilfældet Liverpool FC. Hæderkronet storklub med stolte traditioner, javist. Men fraset den mirakuløse Champions League finaletriumf i sæsonen 2004/05 ikke en klub, man for alvor kan regne med i europæisk fodbolds absolutte elite.

Dertil har spillet været for svingende. Akkurat som økonomien ikke har været gearet til at byde Premier League-klubber som Chelsea og Manchester United trods.

Det ved Liverpools bestyrelse om nogen. Så når direktør Rick Parry i dag har indkaldt klubbens bestyrelse til et historisk vigtigt møde om det tilbud, der angiveligt foreligger fra Dubai International Capital (DIC), er der reelt næppe mandat til at takke nej til den saudi-arabiske kapitalindsprøjtning.

Langsigtet model
»Det er ikke bare et hurtigt fix eller en rig mands legetøj. Vi taler om en langsigtet model for succes, baseret på finansieringen af et nyt stadion. Det vil bringe os et niveau op,« fastslår Parry overfor BBC.

Når Liverpools bestyrelse gerne vil have lukket handlen med DIC, er det ikke alene af hensyn til de spekulationer og den medieturbulens, der hører med til gamet. For med godt et par uger tilbage af januar måneds åbne transfervindue, er der samtidig mulighed for at opruste på spillerfronten.

»En af vores klare prioriteter er at investere i nye spillere, som vi har gjort det gennem de seneste tre år. Formentlig inden transfervinduet lukket,« forsikrer Parry.

Traditionsklubben, der for et år siden hentede danske Daniel Agger ind som hjørnesten i fremtidens Liverpool-defensiv, har igennem de seneste år haft flere interesserede købere.

Og til trods for, at storentrepenøren Steve Morgan så sent som i efteråret 2006 længe havde slidt sine bukseknæ blanke for at skyde skillinger i de 18-dobbelte engelske mestre, ser det nu ud til, at det bliver et selskab, som kontrolleres af sheik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Sheik Maktoum er efter sigende mere interesseret i kamelvæddeløb og hesteopdræt end fodbold. Men DICs 44-årige generaldirektør Sameer Al-Ansari har som ung studeret i England og her fået et varmblodigt kærlighedsforhold til den klub, der nu har sat kurs mod arabiske oliemilliarder. Eller er det omvendt?

Al-Ansaris engagement er om ikke andet en af grundene til, at Liverpool er blevet et interessant investeringsobjekt. Måske den vigtigste, for med en anslået salgspris i omegnen af fem mia. kr. er det ikke en investering, der tjener sig selv hjem over en sæson eller to.

»Vi kender til Liverpools krav, og håber vi kan nå til enighed om en handel, der vil give os mulighed for at dække deres finansielle behov både på og udenfor banen,« sagde Sameer al-Ansari allerede i begyndelse af december måned.

Og det fromme juleønske kan meget vel gå i opfyldelse, inden dagen i dag er omme.