Liverpool taber i ny pinlig nedtur på Anfield

Jürgen Klopps Liverpool er i knæ. Lørdag røg holdet ud af FA Cuppen med et 1-2-nederlag til Wolverhampton.

Liverpool-manager Jürgen Klopp må konstatere, at hans hold fortsætter nedturen. Reuters/Jason Cairnduff Fold sammen
Læs mere

Liverpool. Nedturen i Liverpool eskalerer med faretruende fart. Lørdag tabte Premier League-holdet på hjemmebane med 1-2 til Wolverhampton fra næstbedste række og er således slået ud af FA Cuppen i fjerde runde.

Fra at være mesterskabsbejler, et af Englands bedst spillende fodboldhold og et lunt bud på en vinder i de to pokalturneringer, er manager Jürgen Klopps mandskab smuldret fuldstændigt i 2017.

Holdet har nu blot vundet en af de seneste otte kampe. Og sejren var endda over Plymouth fra fjerdebedste række.

Forleden røg Liverpool ud af Liga Cuppen efter nederlag på hjemmebane til Southampton, og i den foregående kamp i Premier League gik det helt galt med et forsmædeligt hjemmebanenederlag til bundholdet Swansea.

Men trods den stadigt dårligere formkurve, stigende bekymring og voksede mismod blandt tilskuerne i Beatles-byen havde Jürgen Klopp valgt at stille op med et stærkt reservespækket mandskab.

Og det blev dyrt.

Allerede efter et minut scorede Wolverhamptons Richard Stearman med hovedet efter et indlæg fra højre. Både Divock Origi og Georginio Wijnaldum slap markeringerne i Liverpool-feltet, og stemningen på Anfield fik endnu en tur med sandsliberen.

Liverpool skabte stort set intet i første halvleg, og både de unge og de rutinerede spillere i startopstillingen virkede totalt blottet for selvtillid, mod og idéer.

Godt illustreret ved Wolverhamptons 2-0-mål fire minutter før pausen.

Liverpool kludrede bolden væk på kanten af gæsternes felt, og et par hurtigere afleveringer senere lå bolden i Liverpools mål.

Hjemmeholdets Alberto Moreno kiksede sin hasarderede tackling på Helder Costa, som så kunne spille Andreas Weimann alene med målmand Karius.

Weimann driblede iskoldt uden om den tyske keeper og trillede kuglen i det tomme mål foran The Kop, hvor de mest inkarnerede Liverpool-fans traditionelt er samlet.

Opgivelsens suk var ikke til at tage fejl af.

Fra anden halvlegs start satte Klopp sin brasilianske playmaker Philippe Coutinho i spil, og det gav momentum og Liverpool-pres.

Men i de afgørende øjeblikke fortsatte spillerne tendensen med at tøve eller træffe dårlige beslutninger.

Først fire minutter før tid reducerede en helt fri Divock Origi efter hjørnespark. Et minut senere var han tæt på igen, men bolden blev reddet af målmanden i sidste øjeblik.

Wolverhampton ligger nummer 18 i Championship.

Holdet er med overraskelsen klar til ottendedelsfinalen i turneringen.

/ritzau/