Liverpool og City sejrer i jagten på CL-pladser

Liverpool vendte 0-1 til 2-1 blandt andet på et drømmemål af Roberto Firmino. Manchester City vandt hjemme.

Jonathan Walters var i den syvende himmel, da han i første halvleg bragte Stoke foran 1-0 hjemme mod Liverpool i Premier League. Reuters/Darren Staples Fold sammen
Læs mere

Roberto Firmino sørgede lørdag med et brag af en scoring for at sikre Liverpool alle tre point ude mod Stoke.

Her var Firminos drømmehug med til at vende 0-1 til en 2-1-sejr, og de tre point betyder, at Liverpool ligger på tredjepladsen i Premier League med 63 point for 32 kampe.

Manchester City vandt hjemme 3-1 over Hull og følger efter med 61 point og en kamp færre på fjerdepladsen.

Det lignede en første halvleg uden mål, men få minutter før pausen følte Liverpool sig snydt for et straffespark.

På det efterfølgende angreb strøg Xherdan Shaqiri fri i højre side, og schweizeren sendte bolden ind i feltet, hvor Jonathan Walters pandede Stoke foran 1-0.

Jürgen Klopp reagerede fra anden halvlegs begyndelse, da han hev to purunge spillere ud og erstattede dem med to klassespillere, hvilket ændrede kampen.

Der blev således plads til Philippe Coutinho og Roberto Firmino i stedet for 18-årige Trent Alexander-Arnold og 17-årige Ben Woodburn.

Der var lagt op til et gevaldigt pres mod Stoke-målet, men hjemmeholdet var usædvanlig tæt på at øge føringen efter 51 minutter, da Charlie Adam misbrugte en enorm chance blot en meter fra mål.

Gæsterne intensiverede dog tempo og pres, og både Firmino og Coutinho satte deres præg på opgøret.

Med 20 minutter igen blev presset for stort. Stoke svigtede i defensiven, og Coutinho bragede Liverpool på 1-1.

To minutter senere var det så indskiftede Firmino, der diskede op med sin flotte scoring, da en lang bold frem resolut blev hamret i kassen til slutresultatet.

Manchester City jagtede også point med målet om en plads i top-4, som giver mulighed for Champions League.

Hull var på besøg, og gæsterne har særdeles hårdt brug for point lige over nedrykningsstregen.

Den mission blev dog ikke gjort nemmere, da Ahmed el-Mohamady var uheldig at sparke bolden i eget net, da han ville cleare en bold efter en halv time.

Sergio Agüero øgede til 2-0 tre minutter efter pausen, da han tæt på mål scorede. Det blev 3-0 ved Fabian Delph, inden Andrea Ranocchia reducerede.

Southampton havde for en sjælden gangs skyld plads til Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen ude mod West Bromwich Albion. Danskeren fik lov at spille hele opgøret, som Southampton vandt 1-0.