Liverpool målfestede uden Steven Gerrard

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske falder julen lidt senere i Wales end i det øvrige Storbritannien - for Swansea havde favnen fuld af gaver, da de mandag aften gæstede Anfield.

Liverpool vandt, og fundamentet til den sejr grundlagde Swansea med overordentligt gavmildt defensivt arbejde.

Moreno fik efter 33 minutter i fri position efter et flot fremstød over mange meter midt for mål lov at straffe sjusket markeringsarbejde til 1-0. Den stilling holdt til pausen efter en halvleg, hvor Liverpool havde fart i omstillingerne - dog uden at imponere voldsomt. Swansea leverede en gedigen gang bold-flytteri, men farligt blev det aldrig.

Swanseas manager, Garry Monk, reagerede prompte og hev underpræsterende Williams ud af det centrale forsvar, men lige lidt hjalp det. Målmand Fabianski sparkede en tilbagelægning op på ryggen af Adam Lallana på kanten af feltet, hvorfra polakken kunne se sin håbløse clearing sejle i mål efter 51 minutters spil.

Liverpools forsvar er ikke just en fæstning, så på et par hektiske minutter broderede Swansea sig til flere chancer og 1-2-scoringen ved Gylfi Sigurdsson.

Så rykkede Swansea kæderne højere op på banen i jagten på en udligning, og det straffede banens bedste spiller, Adam Lallana, med et solo-raid til 3-1 efter en times spil.

Men løjerne var ikke forbi. Jonjo Shelvey med fortid hos Liverpool har tidligere haft uheldige roller i møder med sin tidligere klub, og det mønster fortsætter. Hans skaldede isse mødte et Liverpool-hjørnespark, og bolden strøg over i det fjerneste hjørne til 4-1. Med selvmålet gik gassen af de gavmilde gæster, og Liverpool kunne efter en aften, hvor Steven Gerrard blev sparet, trække sig tilbage med tre point, der sender dem op på siden af Swansea på ottendepladsen.

Liverpool møder 1. januar Leicester på Anfield, mens Swansea fortsætter touren og skal en tur til Loftus Road, hvor Queens Park Rangers venter.