Liverpool knuste Chelsea

London-klubben blev klædt af 2-0 på Anfield og leverede en indsats, som i enkelte tilfælde var direkte pinlig.

Liverpools Jermaine Pennant fejrer sin scoring til slutresultatet 2-0 i topkampen mod Chelsea i Premier League. Med sejren er Liverpool nu kun fem point fra Chelseas andenplads. <br>Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Den rygplagede centerforsvarer, John Terry, kunne blot se til fra sidelinien, da hans kolleger blev fuldstændigt overrumplet af Liverpools Dirk Kuyt. Peter Crouch rettede en lang, diagonal aflevering af med hovedet, Kuyt fandt bolden og kom til afslutning med tre mand omkring sig, og så var Liverpool i front. Efter tre minutter.

Chelsea har lukket markant flere mål ind end sædvanligt i Terrys fravær og på trods af, at manager José Mourinho har prøvet alle konstellationer i centerforsvaret, har han tydeligvis ikke fundet formlen endnu.

Kampen var egentlig i fasen, hvor de to hold var i gang med at føle hinanden på tænderne, men det ændrede målet på. Blot få minutter efter var John Arne Riise tæt på, og så satte Pennant et drømmehug ind udefra i kampens 18. minut.

Mourinho var tydeligvis ikke begejstret, og det havde han heller ingen grund til. Udover forsvarsproblemerne så den tilbagevendte keeper Peter Cech noget rundtosset ud: Iført rugbyhjelm af hensyn til kraniebruddet, kastede han sig efter bolde, der var klart forbi målet. Og fremad banen blev Chelsea aldrig rigtigt giftige.

Lidt ærgerligt for kampens underholdningsværdi trak Liverpool sig meget tilbage på banen efter målet til 2-0. Liverpool ville ikke, og Chelsea kunne ikke, og så fusede den halvleg stille ud.

Det ændrede sig heldigvis i 2. halvleg, hvor Chelsea pressede på fra start, mens Liverpool var farlige i kontraspillet. Igen var Riise nervepirrende tæt på med et skud på overliggeren, og Crouch var ligeså tæt på at sætte den ind på riposten, men blev underløbet.

Og det var stort set enden på gæsternes pres, der sluttede ganske ydmygende for Chelsea. Ved et frispark lige uden for Liverpools felt gik Drogba og Ballack fuldstændig fejl af hinanden, og mens Ballack appellerede til dommeren, for at frisparket skulle gå om, lavede Drogba en tunnel på holdkammeraten, som Liverpool fangede.

Kampens sjoveste situation og et klip, der nok skal blive vist igen og igen verden over, når man betænker Ballacks problemer i Chelsea.

Arsenal på jagt
Weekendens anden storkamp i Premier League er Arsenal-Manchester United, som mødes i dag på Emirates Stadium. Arsenals nye hjemmebane, som ifølge klubbens manager Arsene Wenger bærer en stor del af skylden for, at Arsenal halter efter Manchester United og Chelsea i toppen af ligaen. Til trods for, at »The Gunners« endnu ikke tabt på Emirates Stadium.

»For vi smed en del point i starten, men siden oktober synes jeg, at vi virkelig har følt os hjemme på det stadion,« sagde Arsene Wenger på fredagens pressemøde forud for dagens match.

Arsene Wenger virkede ikke som en, der har opgivet mesterskabet. Selv om Manchester United på førstepladsen er hele 15 point foran:

»Vi er meget opsat på at få lukket hullet, og vi ved, at vi kan slå United, for det gjorde vi på udebane tidligere på sæsonen (1-0, red.), så hvorfor skulle vi ikke også gøre det på hjemmebane?«

På sit pressemøde erkendte Manchester United-manager Alex Ferguson, at hans hold heller ikke har det for let. Men han ser lyst på de kommende måneder. Især hvis Wayne Rooney igen finder storspillet frem, og skotten håber på, at det allerede sker i dag:

»Wayne er en stor spiller og en spiller, der gør det godt i de store kampe. Han skal bare lige ind i den mål-i-hver-kamp-rytme, som angribere kan få, og når han gør det, får det meget stor indflydelse på vores chancer for at blive mestre.«marco@berlingske.dk

simn@berlingske.dk