Lionel Messi er nu kun et mål fra scoringsrekorden

Lionel Messi debuterede for præcis 10 år og to dage siden for Barcelona i Primera Division, og han har siden raget en masse rekorder til sig.

Lionel Messi scorede til 3-0 mod Eibar. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mod oprykkerne fra Eibar skulle han blot bruge to mål for sammen med Telmo Zarra at være alletiders mest scorende spiller i den spanske række, men Barcelona-stjernen må vente lidt endnu med at fejre den titel.

I stedet må argentineren glæde sig over, at han kom et mål tættere på Zarras 251 mål fra årene 1940-1955, for FC Barcelona vandt lørdag aftens kamp med 3-0 og nu igen er fire point foran Real Madrid.

Barcelona, som ikke har lukket mål ind i Primera Division, havde selv svært ved at åbne Eibars forsvar, og trods stor overvægt i spil og chancer skulle man en time hen i kampen, før Xavi bragte hjemmeholdet foran med et flot chip over målmanden. Her måtte Messi nøjes med at være i oplæggerens rolle.

Efter 72 minutters spil scorede Neymar så med et fladt skud, hvor han viste stor teknik på et højt indlæg, inden Lionel Messi lukkede kampen kort efter med et skud i det fjerne hjørne.

Tidligere lørdag aften fortsatte Cristiano Ronaldo sin vilde målform og holdt et snit på over to mål per kamp i Primera Division. I denne sæson har Ronaldo spillet i syv ud af Real Madrids otte kampe, og i sin syvende kamp blev det til to mål, da hovedstadsklubben sejrede med 5-0 over Levante.

Dermed kom Danmarks bøddel fra tirsdagens EM-kvalkamp op på hele 15 mål, og Cristiano Ronaldo topper suverænt topscorerlisten foran Neymar, der har nettet otte gange i denne sæson.

Real Madrid og Barcelona spiller lørdag sæsonens første El Clásico i Primera Division, og begge holds største stjerner Cristiano Ronaldo og Lionel Messi møder med denne rundes præstationer op med selvtilliden i orden.

Spørgsmålet er, om Lionel Messi venter med at sætte sin rekord, til han er på fjendens bane, eller om Cristiano Ronaldo viser, at ingen er over ham i øjeblikket.