Lionel Messi benægter skatteunddragelse i Panama

Messi-familien skriver i en meddelelse, at man benægter enhver anklage om skattesnyd via skattely i Panama.

Messi benægter alt. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHER JUE

Barcelona: Lionel Messi har ikke benyttet et selskab i Panama til at unddrage den spanske stat for millioner af kroner i skat.

Det hævder Barcelona-stjernens familie mandag i en pressemeddelelse ifølge AFP.

- Messi-familien vil gerne gøre det klart, at Lionel Messi ikke har forestået nogen af de handlinger, han tilskrives, og beskyldningerne om at han har skabt en måde at unddrage sig skat, inklusiv at hvidvaske penge, er fuldstændig falske og fornærmende, lyder det.

Ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung har Messi sammen med sin far oprettet firmaet Mega Star Enterprises i skattely i Panama.

Det afslører de 11,5 millioner lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i det skatteattraktive, mellemamerikanske land, som ifølge anklagerne har hjulpet med at skjule omkring 30 millioner kroner for argentineren.

Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, står i forvejen over for en anden sag om skattely, der kommer for retten i Spanien i slutningen af maj.

Allerede søndag, da nyheden om Messis og andres relation til advokatfirmaet i Panama blev kendt, skrev mediet El Confidencial, at Barcelona-stjernen og hans far ville lægge sag an mod medierne, som offentliggjorde nyheden.

/ritzau/