Ligatrænere skal på skolebænken

Nye internationale regler betyder, at flere SAS Liga-trænere er tvunget til at opgradere deres træneruddannelse de kommende år.

Det er ikke nok at være en dygtig træner, hvis man vil stå i spidsen for et SAS Liga-hold. Fremover skal man også have papir på det.

Det europæiske fodboldforbund Uefa indfører fra 2009 nemlig krav om, at cheftrænere på det højeste nationale niveau også skal have den højest mulige træneruddannelse.

Derfor skal fem-seks af de nuværende SAS Liga-trænere, herunder Brøndbys Tom Køhlert og FC Midtjyllands Erik Rasmussen, snarest muligt i gang med at tage Pro-uddannelsen. Resten er i gang med det, eller har, som Ove Pedersen, Erik Hamren og Troels Bech, allerede erhvervet sig P-licensen, som den kaldes.

- Uefa har udlagt dette som et A-krav, og det betyder, at det ikke kan gradbøjes. Der gives ikke længere dispensationer i forbindelse med en træners uddannelse, og lever en klub ikke op til kravene på den ene eller anden måde, så kan den ikke få superliga-licens, siger Dansk Boldspil Unions træneruddannelsesansvalige, Peter Rudbæk, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

/ritzau/