Lene Rantala flyvende i Larvik

Den 38-årige tidligere landsholdsmålvogter oplever sin anden håndboldungdom i Larvik og havde sin store andel i Larviks storsejr over Viborg.

Skal man tro klubbens hjemmeside synger hun »Fly on the wings of love« i badet, og i målet er Lene Rantala unægtelig også særdeles flyvende for tiden.

Den danske veteran har en meget stor del af æren for, at Larvik HK indtil videre ikke alene er gået ubesejret gennem grundspillet, men også har gjort det med stor sikkerhed og effektivitet.

Senere på året fylder hun 39, men heller ikke i dette tilfælde er alder nogen hindring.

Rost til skyerne
Efter storsejren over Viborg i weekenden blev hun rost til skyerne i de norske medier:

»Hun nærmest lukkede målet,« som der blev skrevet, mens andre konstaterede, at hun »storspillede« og udgjorde den berømte mur. Akkurat som hun var, da Larvik i den første kamp vandt over CL-debutanterne i Leipzig. Dengang reddede hun fire straffekast inden pausen, og så var også den match lukket.

Mod Viborg slap hun kun syv mål ind i de første 30 minutter, og bagefter kunne danskernes cheftræner Tomas Ryde ikke rigtig huske, hvornår hans kvinder sidst kun scorede 19 mål i en kamp.

Det var selvfølgelig først og fremmest Rantalas fortjeneste, så mon ikke det arbejde, hun har i målet lige nu, er det bedste hun har haft.

Selv om hun til den meget underholdende hjemmeside fastholder, at hendes bedste job var: »Billetkontrollør hos DSB.«

Hvis det ellers er rigtig, kan det måske skyldes, at her slap heller ikke mange forbi.