Leicester udsender støtteerklæring til presset Ranieri

De engelske fodboldmestre bakker op om manager Claudio Ranieri efter rygter i medierne.

Det er sjældent et godt tegn for en fodboldtræner, når hans klub udsender en offentlig støtteerklæring.

Det er ofte et vidnesbyrd om, at resultaterne på banen ikke er som ønsket, og at medierne er begyndt at grave i, om en fyring er på vej.

En sådan situation befinder Leicester-manager Claudio Ranieri sig i lige nu, og derfor så de engelske mestre tirsdag eftermiddag sig nødsaget til at udsende en besked med et klart budskab.

- I lyset af de seneste spekulationer vil Leicester gerne udtrykke sin klare og faste støtte til manager Claudio Ranieri, lyder det i en meddelelse på Leicesters hjemmeside.

Italieneren kom til Leicester i sommeren 2015, og sidste år førte han sensationelt klubben til Premier League-titlen.

Det var stærkt medvirkende til, at Claudio Ranieri i sidste måned blev kåret som verdens bedste træner i 2016 af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

I denne sæson ligger Leicester imidlertid kun et point over nedrykningsstregen, og Kasper Schmeichels klub har tabt de seneste fire ligakampe med en samlet målscore på 0-10.

De dårlige resultater har i medierne ført til spørgsmål om Claudio Ranieris fremtid i Leicester, men klubben bakker ham altså foreløbig op.

- Mens alle i klubben er enige om, at tingene skal forbedres, så er de seneste sæsoners enestående resultater baseret på stabilitet, sammenhold og beslutsomhed i forhold til at overvinde selv de største udfordringer.

- Hele klubben er og vil fortsat stå bag manageren og spillerne, mens vi kollektivt og fast fokuserer på udfordringerne foran os, lyder det i meddelelsen fra Leicester.

/ritzau/