Leganger reddede Slagelse

Anført af en sprudlende Cecilie Leganger hentede Slagelse sæsonens første sejr i Champions League. Men kampen lod også meget tilbage at ønske for træner Anja Andersen.

Det kan næppe tilskrives tilfældigheder, at flertallet af Slagelses blåklædte håndboldkvinder nærmest overfaldt holdets keeper Cecilie Leganger efter gårsdagens Champions League-møde mod Kometal Skopje.

Den norske målvogter havde nemlig mere end nogle af sine holdkammerater æren for, at træner Anja Andersen nu kan se to point stå og blinke ud for Slagelse, når hun næste gang kigger efter i tabellen for Champions Leagues gruppe D.

I det vanskelige udebanebrag i Makedonien viste Leganger gigantisk styrke, og efter klasseredninger på stribe endte sejren derfor på harpiks-fingrene fra Slagelse med mindst mulig margin 19-18.

Som cifrene afslører, var der dog højspænding til sidste sekund i den levende håndboldhal. Og hvis ikke den røde joggingdragt i Slagelse-målet havde besluttet at gøre søndagen godt og grundigt sur for Kometal-spillerne, havde der været overhængende fare for, at hjemrejsen til Sjælland var blevet helt uden point. Et faktum, som må give anledning til en panderynke eller to hos Anja Andersen.

Off-dag for Lungu
Bevares, defensiven stod godt i den målfattige kamp. Men angrebsspillet kom aldrig rigtig til at fungere. Og Maja Savic, Katarina Bulatovic og Carmen Lungu havde en af den slags dage, hvor gode intentioner løb ud i absolut ingenting.

Faktisk var Carmen Lungu tæt på at koste sejren i de hektiske slutminutter. Først leverede hun en sørgelig afbrænder og pådrog sig siden en udvisning på et tidspunkt, hvor Slagelse ellers så ud til at være i kontrol med en føring på 18-15.

Mens Lungu så på fra sidelinjen, udlignede hjemmeholdet så uden større problemer den føring. Men heldigvis for Slagelse og Carmen Lungu sled Mette Meldgaard sig til sidst igennem til den matchvindende scoring.

De største lyspunkter offensivt stod i stedet fløjen Emiliya Turey før sammen med den kommende Viborg-spiller Bojana Popovic, der stort set enten scorede eller var ophav til alle Slagelses pletskud. Dermed understregede hun igen, at hun bliver uhyggelig svær at undvære for Team Anja.

Nu endte søndagens strabadser dog trods alt godt. Og med de dugfriske point er Slagelses muligheder for at avancere til kvartfinalerne fortsat intakte. Efter to spillerunder topper Hypo Niederösterreich gruppen med fire point foran Budapest og Slagelse med hver to point.