Lee Chong Wei knuste kinesisk komet i All England-finale

Lee Chong Wei vandt i to sæt over kineseren Shi Yugi og vandt dermed All England for fjerde gang i karrieren.

Dubai World Superseries Finals
Lee Chong Wei har nu vundet All England fire gange på otte år. Scanpix/Stringer Fold sammen
Læs mere

Badmintonstjernen Lee Chong Wei kan for fjerde gang i karrieren kalde sig All England-mester.

Verdensetteren fra Malaysia vandt søndag herresinglefinalen i Super Series Premier-turneringen på ganske overbevisende maner med 21-12, 21-10 over den kinesiske komet Shi Yugi.

Sidstnævnte banede sig vej til finalen ved at slå landsmanden Lin Dan i semifinalen, og Lee Chong Wei var formentlig ovenud tilfreds med at slippe for Lin Dan i finalen.

Lin Dan har gentagne gange stået i vejen for Lee Chong Wei-triumfer i store finaler, men derimod blev 21-årige Shi Yugi aldrig nogen udfordring for malaysieren.

34-årige Lee Chong Wei virkede i modsætning til i lørdagens semifinale, hvor han tabte første sæt stort, klar fra start, og han fik hurtigt trukket troen ud af den 13 år yngre modstander.

Shi Yugi fulgte med til 5-5 i første sæt, men derfra ydede han aldrig reel modstand, bortset fra at han i enkelte bolde fik vist prøver på sit talent.

Fra stillingen 13-10 vandt Lee Chong Wei 11 ud af de næste 13 point og fik dermed også en perfekt start på andet sæt med en føring på 3-0.

Det blev aldrig en ligeværdig finale. Til det var Lee Chong Wei for fokuseret og velspillende på dagen, og kineseren udstrålede afmagt.

Verdensetteren spillede sig frem til ti matchbolde ved 20-10, og ganske symptomatisk udnyttede han den første med en velplaceret smash, inden han strakte armene i triumf efter sin fjerde All England-titel.

Han vandt også turneringen i 2010, 2011 og 2014.

/ritzau/