LeBron James når sin tiende NBA-finale med triple-double

For tiende gang er LeBron James i en NBA-finale. For første gang er det med Los Angeles Lakers.

LeBron James og resten af Los Angeles Lakers er klar til NBA-finalen, hvor de skal møde Miami Heat eller Boston Celtics. Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lake Buena Vista. Los Angeles Lakers med basketball-stjernen LeBron James på holdet er i finalen i NBA efter en sejr over Denver Nuggets på 117-107.

Dermed vandt holdet fra den amerikanske vestkyst bedst-af-syv-serien 4-1.

Det er Los Angeles Lakers' første NBA-finale i et årti.

I opgøret natten til søndag dansk tid blev LeBron James noteret for 38 point, 16 rebounds og 10 assister og fuldendte dermed en triple-double, som det kaldes i NBA, når en spiller laver et tocifret antal i tre kategorier.

Samtidig er den 35-årige stjerne den blot fjerde spiller til at nå ti NBA-finaler.

Første gang, han var i en NBA-finale, var i 2007 med Cleveland Cavaliers. Dengang blev det til et klart nederlag efter fire kampe til San Antonio Spurs.

Otte sæsoner i træk fra 2011 til 2018 formåede LeBron James at spille sig i NBA-finalen med sine hold. Det er foreløbigt blevet til tre titler.

Fra 2010 og fire år frem spillede han for Miami Heat, som han hjalp til to NBA-titler. Derefter vendte han retur til Cleveland Cavaliers, hvor det blev til endnu et NBA-trofæ, inden turen i 2018 gik videre til Los Angeles.

- Det var mit ansvar at forsøge at lave de rigtige ting og hjælpe os til at vinde kampen, siger LeBron James ifølge nyhedsbureauet AP.

I finalen kan modstanderen enten blive Miami Heat eller Boston Celtics. Miami fører 3-2 i kampe og kan sikre sig en finaleplads med en sejr i kamp seks, der spilles søndag lokal tid.

/ritzau/