LeBron James kan fuldende historisk comeback i NBA-brag

Cleveland Cavaliers kan blive det første hold, der vender 1-3 til samlet sejr i finaleserien i NBA.

LeBron James har scoret 41 point i hver af de to seneste finalekampe og er i storform inden den afgørende duel. Scanpix/Jay Laprete Fold sammen
Læs mere

Superstjernen LeBron James og hans holdkammerater i NBA-klubben Cleveland Cavaliers kan skrive et stykke basketballhistorie, hvis de vinder den syvende og afgørende finalekamp mod Golden State Warriors natten til mandag dansk tid.

Aldrig tidligere er det nemlig lykkedes et hold at vinde finaleserien efter at have været bagud 1-3 i kampe, som Cleveland har været det i duellen mod Golden State.

Samtidig vil det være Cavaliers' første NBA-triumf, og den vil markere afslutningen på en 52 år lang titeltørke for byen Cleveland, der ikke har kunnet juble over en triumf i en af de førende sportsligaer, siden Cleveland Browns vandt NFL i 1964.

- Det er en mulighed for os for at præstere noget særligt. Jeg vil give alt, hvad jeg har i mig, siger LeBron James ifølge Reuters.

Op til 49.500 dollar (327.000 kroner) har billetterne kostet til kampen, der spilles på Golden State Warriors' hjemmebane i Oakland.

Og Warriors kan få brug for hjemmebanefordelen, for med to nederlag i træk begynder det at ligne et hold, der har mistet dampen efter en ellers helt forrygende sæson.

De forsvarende mestre satte rekord med hele 73 sejre i 82 kampe i grundspillet, og da de for ni dage siden med en udesejr på 108-97 bragte sig foran 3-1 i finaleserien, så de ud til at være på sikker kurs mod en ny NBA-triumf.

Derfor vil det da også være en fiasko, hvis det skulle gå galt i det afsluttende slag, siger holdets største navn, Stephen Curry.

- Titlen var vores mål fra starten af sæsonen. Vi har haft to chancer for at sikre os den allerede og har ikke gjort det færdigt.

- Nu har vi 48 minutter til at gøre det, så hvis vi taber, vil det være meget, meget, meget skuffende, siger Stephen Curry.

Hvor tæt den dramatiske finaleserie har været, kan også aflæses i de to holds samlede score i de seks kampe.

Her er stillingen nemlig 610-610 inden de afgørende fire gange 12 minutter i Oracle Arena i Californien.

/ritzau/