Le Mans-boss hylder Tom K. - men begræder stop

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Le Mans-boss Pierre Fillon begræder Tom Kristensens karrierestop, men i samme moment roser han danskeren til skyerne.

47-årige Tom Kristensen har skrevet sig ind i Le Mans-historien med sine ni triumfer i det verdensberømte 24-timers løb. Nu er det imidlertid slut. Tidligere på ugen offentliggjorde Kristensen, at han stopper sin karriere, og dermed skal Le Mans fremover klare sig uden det danske motorsportsikon.

Pierre Fillon, præsidenten for Automobile Club l'Ouest (ACO), organisationen bag Le Mans, hylder Tom Kristensen, men ærgrer sig samtidig over, at det nu er slut.

- Tom Kristensen vil til evig tid blive sat i forbindelse med Le Mans. Et legendarisk løb, der har formet hans legende. Hans ni sejre vil forblive indgraveret i trofæet, men først og fremmest i vores hjerter, siger Fillon ifølge crash.net og fortsætter:

- Tom er en fantastisk kører og en gentleman. Han er en mand fuld af elegance og lidenskab, og så er han generøs og ligetil. Han er ægte, en fremragende champion, og vi vil for altid være kede af, at vi ikke kommer til at se ham på startbanen i Le Mans og alle vores andre lange løb. Men han vil altid være den bedst mulige ambassadør for denne event, som vi - ligesom ham - alle beundrer.

Tom Kristensens sidste løb i karrieren bliver løbet i Sao Paulo 30. november.