Lazio erstatter Simone Inzaghi med tidligere Chelsea-træner

Maurizio Sarri ryger fremover sine cigaretter på sidelinjen som Lazio-træner, bekræfter klubben onsdag.

Maurizio Sarri blev fyret fra sit seneste job som cheftræner i Juventus, men er nu hyret til Lazio som afløser for Simone Inzaghi. Miguel Medina/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den italienske hovedstadsklub Lazio mistede for nylig sin cheftræner gennem de seneste fem år, Simone Inzaghi.

Han er nu erstattet af 62-årige Maurizio Sarri. Det bekræfter klubben på sine officielle kanaler onsdag eftermiddag.

Sarri har været arbejdsløs siden sidste sommer, da han blev fyret i Juventus på trods af et vundet mesterskab i sin første sæson i klubben.

Før Juventus vandt Sarri med Chelsea en Europa League-titel og sluttede som nummer tre i Premier League i 2018/19-sæsonen, inden han selv ønskede at vende tilbage til Italien.

Den karismatiske italiener er blandt andet kendt som storryger, og det image har Lazio modsat Chelsea og Juventus tilsyneladende ikke tænkt sig at nedtone.

Klubben teasede for ansættelsen onsdag ved blandt andet at skrive: »Hvem kan tænde?«, efterfulgt af en cigaretemoji på Twitter.

Det blev senere fulgt op af et tweet med billeder af en cigaret, træningstøj og en bank, der alle pegede på en ansættelse af Sarri.

Billederne er nemlig åbenlyse symboler på den tidligere bankmand, der fik sit gennembrud som toptræner i Empoli for små ti år siden og siden fulgte succesen op i Napoli.

Og siden har Lazio altså også officielt bekræftet Sarris ankomst.

Lazio er langt fra ubekendt med at have en storrygende cheftræner på sidelinjen.

I midten af 1990erne pulsede det offensivt kompromisløse trænerikon Zdenek Zeman løs, mens han stod i spidsen for en af klubbens mest succesfulde perioder.

/ritzau/