Laursen fuld af fortrøstning

Martin Laursen kæmper for en startplads i landsholdets midterforsvar - iført strålende humør. Ikke mindst på grund af et glimrende samarbejde med Aston Villa-manager Martin ONeill.

Konkurrence er som bekendt sundt også når fokus rettes hen mod fodboldlandsholdets bageste centrale knudepunkt, midterforsvaret.

Her kæmper især Liverpools Daniel Agger, FC Københavns Michael Gravgaard og Aston Villas Martin Laursen om to pladser.

Hvilken duo, der får spillefornøjelsen mod Sverige i september, er selvskrevet endnu ikke afgjort. Om end det skulle være ganske vist, at Agger/Gravgaard tager første halvleg i aftenens testkamp mod Irland afløst af Agger/Laursen i omgang nummer to.

»Det er i hvert fald et godt bud,« siger 30-årige Martin Laursen, der tidligere var stensikker i startopstillingen, inden skader på samlebånd sendte ham på sidelinjen i et par år.

»Agger er i dag mere sikker end Michael og jeg. Men alt er meget åbent, og dagsformen afgør forskellen. Agger og Michael har spillet sammen i mange kampe, men det gik da fint i Letland, hvor jeg var med,« siger Martin Laursen, som er kommet sig over lidt sygdom og selvmålet i Premier League-premieren mod Liverpool.

»Jeg føler mig i okay form men skal stadig passe lidt på mit knæ.«

Martin Laursen har det i det hele taget glimrende i Aston Villa, hvor han nyder samarbejdet med manager Martin ONeill. De to har ifølge Laursen en pæn og meget konstruktiv dialog, hvilket munder ud i, at Laursen tør være meget ærlig omkring sit eget velvære, den mentale habitus etc.

»ONeill ved godt, at han ikke kan regne med mig i alle kampe over hele sæsonen. Han accepterer, at jeg ikke har det bedste knæ. Jeg skal endda passe lidt på til træning, for det er trods alt kampene, der er vigtigst. Vi sætter os ned og ser på den uge, der kommer. Vi planlægger sammen og rådfører os med lægesektoren. De er gode til at passe på mig,« siger Martin Laursen.

»Jeg føler helt klart, at jeg er en stor del af Aston Villa,« supplerer han.

Hvad angår Thomas Sørensens situation i Birmingham-klubben, konstaterer Martin Laursen blot, at der er hård konkurrence om målmandsposten mellem Sørensen, Scott Carson og Stuart Taylor.

»Må den bedste mand vinde. De er kanonkeepere. Jeg ved ikke, om Thomas trækker det længste strå,« siger Martin Laursen.