Laudrups forsømte sommer

Michael Laudrup sidder tilbage med Sorteper efter en sommer, hvor Europas allerstørste klubber har skiftet træner

Michael Laudrup fotograferet i Swansea, Wales. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste to måneder har budt på flere udskiftninger blandt trænerne i kontinentets storklubber, end der er i en sommerkamp i Liseleje.

Der er blevet lavet nye nøgler til ni - med Bayern München ti - af trænerkontorerne på Europas allerfineste klubadresser. Samtlige top tre-klubber i England har skiftet manager, og det samme har de to spanske giganter FC Barcelona og Real Madrid. Alligevel sidder manden, der burde have et stort navn i begge lande, Michael Laudrup, stadig tilbage i Swansea trods en fremragende sæson med både en top ti-placering i Premier League og en engelsk pokaltitel.

- Der har været et kæmpe vindue for Michael Laudrup med udskiftninger alle steder. Jeg ved godt, at Laudrup for længst har meldt ud, at han gerne vil - eller føler sig forpligtet til - at tage en sæson mere i Swansea. Men set med Laudrups briller må man være bekymret over, at der ikke har været nogen henvendelser til ham af større omfang, når man ser på, hvor mange klubber, der egentlig har skiftet træner, siger Canal 9s fodboldekspert Niels Christian Frederiksen til BT.

Maddingen blev hængende

Michael Laudrup har ganske rigtigt holdt stædigt fast i, at han vil blive i Swansea i den kommende sæson. Men én ting er ord, noget andet handlinger. I løbet af sommeren stjal Swansea-managerens agent sig en masse larmende opmærksomhed, og der kom betænkeligt forskelligartede signaler fra Laudrup-lejren. Denne turbulens kan tolkes som et forsøg på at løsrive sig lidt fra Swansea og på den måde positionere sig i forhold til andre og større klubber. Men var det et skuespil, fungerede det ikke. Storklubberne lod maddingen hænge og dingle og svømmede i stedet andre steder hen i jagten på nyt trænerblod.

- Laudrups navn er ikke til et job i en af de store klubber. Andet kan jeg ikke konkludere. Det har ikke noget med uheld at gøre. Både Real Madrid og FC Barcelona - de to klubber hvor han rigtig gerne vil hen - har skiftet træner, uden han overhovedet er blevet nævnt i nogen af dem, lyder skudsmålet fra Niels Christian Frederiksen, der følger især spansk fodbold minutiøst.

Panik i FC Barcelona

Ét er, at Real Madrid valgte en kapacitet som Carlo Ancelotti frem for Laudrup. Noget andet er, at FC Barcelona - presset på både tid og muligheder - end ikke så meget som skelede danskerens vej, da klubben tidligere på ugen skulle finde en afløser for kræftramte Tito Vilanova. I stedet satsede de spanske mestre på den på vore breddegrader ukendte argentiner Gerardo Tata Martino.

- Da det skred ind i sin afgørende fase i Barcelona, var Laudrup overhovedet ikke i spil. Det viser, at de store klubber har vejet ham og fundet ham for let, mener Frederiksen.

- Han kommer ikke til FC Barcelona, når de tager en mand som Gerardo Tata Martino, som er fuldstændig uprøvet i Europa og hvis eneste akkreditering er, at han har været i Newells Old Boys i Argentina, og at Messi-familien engang synes, han var en glimrende fodboldspiller. Det må være dybt bekymrende for Laudrup, at han ikke har været i spil til det job, fortsætter fodboldeksperten.

The French Connection

På rygtebasis blev Michael Laudrup i juni måned sat i forbindelse med det ledige trænerjob i den nyrige franske storklub Paris St. Germain. Om interessen var konkret er indtil nu usikkert. Men Laudrup sagde i sidste uge, at han i løbet af sommeren har takket nej til klubber fra Champions League. Her spiller PSG. Alligevel virker det ifølge Niels Christian Frederiksen urealistisk, at Laudrup har sagt nej tak til en fransk mesterklub med oliemillioner én masse i klubkassen.

- Det ville overraske mig meget, hvis Laudrup har sagt nej til PSG. Det er da et job, man skal tage. Klubben er blandt de ti største i Europa. Men det kan jo være, han har valgt at tage det stille og roligt og få lidt kontinuitet ind i karrieren. Det er jo ikke det, han har haft mest af, lyder det fra eksperten, der nu opfordrer Michael Laudrup til at holde snuden i sporet, hvis han skal gøre sig håb om en dag at træne en rigtig storklub.

Laudrups drøm om at træne en af favoritklubberne, FC Barcelona eller Real Madrid, bliver dog på drømmestadiet.

- Jeg kunne godt se Laudrup i Arsenal, når Arsene Wenger en dag stopper. Men med 99 procent sikkerhed kommer han aldrig til hverken Real Madrid eller FC Barcelona, slutter Niels Christian Frederiksen.