Laudrup tror ikke på Figo som FIFA-præsident

Når FIFA den 29. maj skal vælge sin næste præsident, så bliver det ikke den tidligere topspiller, portugiseren Luis Figo. Det mener den danske fodboldlegende Michael Laudrup.

Laudrup, der i øjeblikket er cheftræner i qatarske Lekhwiya, mener, at den nuværende FIFA-præsident Sepp Blatter har for mange støtter til, at Figo kan blive en reel trussel i denne omgang.

»Jeg synes, det er forfriskende, at en tidligere topspiller stiller op til præsidentvalget i FIFA. En ny og meget yngre præsident vil afgjort komme og se på fodboldforbundet med friske og sikkert også anderledes øjne. Som Platini gjorde det i UEFA, da han tiltrådte for lidt over 8 år siden,« skriver Michael Laudrup i en mail til DR.

»Når det så er sagt, så tror jeg ikke, at Figo bliver præsident denne gang. Dertil tror jeg simpelthen, at Blatter har for mange stemmer og venner i de forskellige forbund rundt omkring i verden,« skriver Laudrup.

Laudrup påpeger i stedet, at Luis Figo vil have bedre chancer næste gang, der skal vælges en ny FIFA-præsident i 2019. Sepp Blatter er nemlig blevet 79 år gammel, og det er derfor meget tvivlsomt, om han kan klare endnu en tørn efter den kommende præsidentperiode.

Ud over Luis Figo stiller Prince Ali Bin Al-Hussein af Jordan og den hollandske fodboldpræsident Michel van Praag op mod Sepp Blatter.