Laudrup sendte AaB ud i kulden

AaB spillede lige op med spanske Getafe. Men lige meget hjalp det. Laudrup og co. sendte nordjyderne ud af Europa for denne gang.

Getafes Esteban Granero (billedet) sørgede med et drømmemål for 2-1-sejr til de spanske gæster på Aalborg Stadion. Dermed slukkede han også endegyldigt for AaBs håb om avancement i UEFA Cuppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Scanpix

Ind vandrede han. Manden, de alle vil have et glimt af. Som en anden majestæt blev han modtaget af den samlede klump af pressefotografer. Smilet var ikke til at tage fejl af. Overbærende og måske lidt forlegen over at alle spillere en efter en fik lov at vandre ind på Energi Nord Arena i Aalborg uden at få det mindste opmærksomhed.
Men Michael Laudrup er historien i Danmark. Selv fra egne fans var der stort set tavshed, da spillernes navne blev råbt på. Men ved ”Laudrup”, lød aftenens største bifald.

Men piben fik hurtigt en helt anden lyd. Senór Laudrup, som er vant til at blive behandlet med respekt måtte flere gange i kampens hede lægge ører til ”Laudrup - Hvad koster dommeren?” fra hjemmeholdet. En uhøflighed som måske mere end noget andet skyldtes frustration over, at AaB ikke fik omsat en jævnbyrdig første halvleg og tre-fire store chancer til mål. Største synder var AaBs unge guldfugl Thomas Enevoldsen, som nok vil drømme længe op den chance han fik tæt under mål. Alt imens Getafe scorede på deres første og eneste mulighed i samme periode, da Martin Pedersen alt for let lod sig overliste af en retningsbestemt spansk tæmning leveret af Manuel Del Moral, som gjorde det til en let sag for Pablo Hernandez at sende AaB ud i snigende UEFA Cup-tusmørke. AaB er ikke stærkere end svageste led, og duellen var betegnende for hele kampen. Spansk teknik vandt for ofte over dansk fysik.

Michael Laudrup gjorde det onde ved sine nationsfæller. Varemærket er stadig det samme, som da han selv boltrede sig på Nou Camp og Santiago Bernabéu.
Hurtigt kombinationsspil og angrebsivrigt omstillingsspil med mange folk med fremme. Alligevel havde AaB stor ære af kampen. De spillede i store perioder lige op med Getafe, og men i stedet for en udligning og dermed en livline til forårets knald eller fald kampe, scorede Getafe. Granero fyrede granaten af og Laudrups tidligere målmand fra Brøndby-tiden kunne blot se til, mens krudtkuglen ramte netmaskerne bag ham.

Det tog den sidste spænding ud af kampen. AaB-træner Erik Hamrén forsøgte med en offensiv indskiftning af Siyabonga Nomvethe, som i bagklogskabens klare lys måske kunne have voldt Getafe lidt flere problemer end de to - i dagens anledning - omskolede wings, Jeppe Curth og Thomas Enevoldsen. Netop Nomvethe lagde i slutminutterne bolden perfekt ind over til Rade Prica, som ikke svigtede med sit gyldne hoved. Sydafrikaneren var endda lige ved at redde det hele i overtiden. Men det blev ved lige ved og næsten. Laudrup endte som bødlen, der kappede den sidste rest af Europa-Cup-eventyr ud i december-kulden.

Da Tottenham samtidig ikke kunne vinde over Anderlecht, bliver den sidste gruppekamp mod Hapoel Tel Aviv.

AaB kan dog se tilbage på et fantastisk flot efterår og fansene trøstesang da også med slagsangen: AaB er de bedste - Vi ligger nummer et.