Laudrup råder norsk kæmpetalent til at tænke sig om

Martin Ødegaard i aktion for det norske landshold. Fold sammen
Læs mere

Michael Laudrup råder det 16-årige stortalent Martin Ødegaard til at tænke sig om, når han i den nærmeste fremtid formentlig skal beslutte sig for, hvor kometkarrieren skal fortsætte.

Martin Ødegaard kan uden at overdrive kalde sig det mest omtalte fodboldtalent i nyere tid. Over de seneste uger har han været fragtet til Real Madrid i privatfly og kædet sammen med den spanske gigant, og han har ofte prydet forsiderne af de norske aviser og den øvrige, internationale sportspresse.

Det danske fodboldikon Michael Laudrup, der for tiden træner Qatar-klubben Lekhwiya, har selv spillet for Real Madrid samt Barcelona og en række øvrige europæiske topklubber. I et interview med den tyske avis Merkur sammenligner 'ambassadøren' Ødegaards situation med Pierre-Emile Højbjergs.

»Det er en skrækkelig situation. Gutten er 16 år gammel. Højbjerg fx har gjort alt rigtigt ved at gå til Augsburg efter spilletid, men jeg føler mig ikke sikker på, at Ødegaard træffer den rigtige beslutning,« siger Michael Laudrup.

Michael Laudrup siger mellem linjerne, at det er vigtigt for så ung en spiller at få regelmæssig spilletid, men når du kommer til en topklub som Real Madrid, så vil der - med mindre du hedder Ronaldo til efternavn - være udsigt til også at sidde på bænken fra tid til anden. Og især som 16-årig uden den store erfaring.

»Jeg kan ikke forestille mig, at en 16-årig kan få regelmæssig spilletid i en klub som Real. Bayern er heller ikke den rigtige klub for ham. Hvis det var min søn, ville jeg sende ham en tur forbi Holland først,« siger Michael Laudrup med reference til en klub som Ajax, der har ry - og dokumentation - for at udvikle unge spillere til internationale fodboldstjerner.

Endnu er der ingen afklaring på Martin Ødegaards fremtid, men det synes sikkert, at han skal væk fra Strømsgodset og sin danske træner David Nielsen. Og om han så lytter til Michael Laudrups råd, må den nærmeste fremtid vise.