Laudrup henter tidligere holdkammerat som assistent

Michael Laudrup får også en spansk hjælpetræner i Getafe. Valget er faldet på Luis Milla, danskerens tidligere holdkammerat i både Barcelona og Real Madrid.

Michael Laudrup har inkorporeret spanske Luis Milla i det trænerteam, han tager med sig til Getafe.

Milla, der var holdkammerat med den tidligere danske topspiller i både FC Barcelona og Real Madrid, skal være hjælpetræner sammen med John 'Faxe' Jensen.

Han skal i første omgang opveje for John Jensens manglende spanskkundskaber og begrænsede kendskab til spansk fodbold. Hvad Millas rolle bliver på længere sigt, er uklart.

Ansættelsen af den 41-årige Milla kunne give anledning til spørgsmål om John 'Faxe' Jensens rolle i trænerteamet.

Det fejer Laudrups agent Bayram Tutumlu af bordet med en håndbevægelse, da Ritzaus Bureau taler med ham på Hotel Hesperia i udkanten af Getafe.

Tutumlu bekræfter, at Milla skal være en del af Laudrups team, men han ser intet problem i, at der er to hjælpetrænere på en gang.

- 'Faxe' har Michaels absolutte tillid. Men så længe han ikke taler sproget og har vænnet sig til at være hernede, er det nødvendigt med én, der kender forholdene, siger Tutumlu.

Agenten har ingen kommentar til, hvor længe ordningen skal løbe, eller hvordan arbejdsdelingen mellem de to hjælpetrænere vil blive.

Laudrup og Milla er tidligere holdkammerater og venner. De spillede sammen i to omgange i Barcelona og Real Madrid og har delt værelse på utallige træningslejre.

Som spiller var Milla kendt som en teknisk dygtig og kreativ offensiv midtbanespiller. Han blev i slutningen af 1980'erne betragtet som et af de største talenter i spansk fodbold, og Johan Cruyff hentede ham op på førsteholdet i FC Barcelona i 1988.

Her tilspillede han sig hurtigt en stamplads, og i de kommende år blev han tre gange udtaget til det spanske landshold.

Han nåede at spille en sæson sammen med Michael Laudrup i den blågrå Barcelona-trøje, inden han i 1990 ragede uklar med klubben og Cruyff i forbindelse med forhandlingerne om en ny kontrakt.

Milla blev sat af holdet og valgte at takke ja til et tilbud fra ærkerivalerne Real Madrid. Her blev han i 1994 genforenet med Michael Laudrup, da danskeren tog turen samme vej. Milla sluttede sin karriere med fire sæsoner i Valencia, hvor han, efter at han lagde støvlerne på hylden i 2001, fortsatte som træner for ungdomsholdene.

Sideløbende har han de senere år også stået i spidsen for tredjedivisionsklubben Puzol. Javier Hernández, journalist på sportsavisen Marca, ser Milla som et godt valg til posten.

- Laudrup har brug for en hjælpetræner, der kan sproget og har et indgående kendskab til spansk fodbold. Det får han i sin gamle ven Milla, der også har en fodboldfilosofi, der ligner Laudrups meget, siger Marca-journalisten.

/ritzau/