Laudrup har talt med Barcelona-præsident om nyt job

Michael Laudrup er træner i Qatar for Lekhwiya. Men han bliver nu sat i forbindelse med det ledige job som sportsdirektør for Barcelona.  Fold sammen
Læs mere

Barcelonas præsident Josep Maria Bartomeu er på jagt efter en ny sportsdirektør. Og ifølge den Barca-tro spanske sportsavis Sport har han allerede været i kontakt med Michael Laudrup med henblik på at hente danskeren ud af Qatar og hjem til Barcelona, hvor Laudrup oplevede nogle af sin aktive karrieres bedste år.

Bartomeu har selv udskrevet valg til præsidentposten til sommer, og det kan nemt tolkes som tidlig valgflæsk, når han lufter tanken om at hente Laudrup, der stadig er populær blandt den katalanske storklubs mange fans, ind som ny sportsdirektør.

Men i følge Sport er der noget om snakken. Uden at angive nogle kilder mener det spanske medie, der normalt er godt orienteret om de interne forhold i Barcelona, at vide, at Bartomeu allerede har holdt de indledende samtaler med Laudrup, der i øjeblikket er ansat som cheftræner for Lekhwiya i Qatar. Samtalerne skal være forløbet fint, selvom der ikke er lavet nogen form for bindende aftale.

Barca-præsidenten står i spidsen for en sportskommission, som har til opgave at finde klubbens næste sportsdirektør, som skal afløse den fyrede Andoni Zubizaretta. Det vigtigste er tilsyneladende, at den kommende sportsdirektør har Barca-DNA, og her skulle Laudrup i følge avisen være et oplagt valg. Der er dog også andre tidligere Barcelona-spillere i spil som ny sportsdirektør, og de skal formentlig også til samtale med præsidenten, som langt fra er sikker på at blive genvalgt til sommer.

Det skal ses i sammenhæng med Bartomeus valgkamp, når Ladrups navn bliver luftet i forbindelse med jobbet som sportsdirektør. Den danske træner har dog tidligere fastslået, at han ikke har planer om at blive gammel på bænken, og her kunne jobbet som sportsdirektør være en mulig retræte til kulissen efter en trænerkarriere, hvor Laudrup har bevæget sig vidt omkring, siden han startede som assistent for Morten Olsen på det danske landshold.

For kort tid siden blev danskeren også sat i forbindelse med et comeback til Premier League som mulig ny manager i Newcastle, hvor den tidligere assistent John Carver foreløbigt er blevet lovet at kunne beholde jobbet sæsonen ud.