Laudrup følger udviklingen i Qatar efter terroranklager

Michael Laudrup håber ikke, at sikkerheden i Qatar forværres efter den seneste politiske udvikling i landet.

Arkivfoto. Michael Laudrup er i øjeblikket ansat som cheftræner for fodboldklubben Al-Rayyan i Qatar. Scanpix/Karim Jaafar Fold sammen
Læs mere

Michael Laudrup er i øjeblikket ansat som cheftræner for fodboldklubben Al-Rayyan i Qatar.

Flere arabiske lande anført af Saudi-Arabien har afbrudt forbindelserne til Qatar og anklaget landet for at støtte terrorgrupper og ekstremisme.

Den seneste politiske udvikling i Qatar har givet grund til ekstra overvejelser om sikkerheden i landet, der skal arrangere VM i 2022.

»På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget, da jeg ikke har talt med folk fra hverken Qatar eller Danmark.«

»Men selvfølgelig vil jeg følge ekstra med i de kommende dage og uger for at se, hvordan situationen udvikler sig,« skriver Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Han afventer flere oplysninger og kan ikke træffe beslutninger på det nuværende vidensgrundlag, fortæller han til avisen.

»Jeg ved ikke, hvad dette kan betyde på længere sigt, men for min kone og jeg er det altafgørende selvfølgelig, at vi føler os sikre i vores dagligdag.«

»Indtil nu har det aldrig været noget problem, og jeg håber naturligvis, at det fortsætter således,« lyder det fra Laudrup.

Ud over Saudi-Arabien er det De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Bahrain, Yemen og den ene af de to regeringer i Libyen, som har afbrudt al handel, transport og diplomatiske forbindelser til den gasrige halvø.

Nabolandene anklager Qatar for at destabilisere regionen ved at støtte radikale grupper i Mellemøsten.

Qatar har reageret med vrede på det dramatiske brud og benægter enhver støtte til ekstremister.

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har indtil nu holdt fast i beslutningen om, at Qatar skal være vært for VM i Qatar.

Fifa oplyser, at forbundet er i regelmæssig kontakt med VM-arrangørerne i Qatar, men har ikke ønsket at udtale sig om den seneste udvikling i landet.

»Vi har ingen yderligere kommentarer lige nu,« lyder det fra Fifa.

/ritzau/