Laudrup bekræfter toårig aftale med Al-Rayyan

Michael Laudrup skal være cheftræner i en Qatar-klub for anden gang i karrieren.

Michael Laudrup skal være træner i Qatar-klub endnu en gang i karrieren. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Doha. Michael Laudrup bekræfter over for Ritzau, at han skal være cheftræner for Qatar-klubben Al-Rayyan i de næste to sæsoner og dermed frem til sommeren 2018.

- Jeg overtager trænerposten i Al-Rayyan i Qatar for resten af denne sæson 2016/17 samt den næste 2017/18, bekræfter Laudrup over for Ritzau i en mail.

Der har hersket tvivl om, hvorvidt Laudrup skulle være træner i Qatar-klubben eller ej.

Laudrup afviste først, at han havde underskrevet en aftale med klubben, fordi det havde han ikke på det tidspunkt. Men nu er aftalen faldet på plads.

- At begynde at træde for meget i, hvad der skete i starten af ugen, hvor jeg blev "præsenteret", uden at der var nogen aftale på plads og derfor ingen underskrift, ser jeg ingen grund til, lyder det fra Laudrup.

Danskeren har tidligere været træner for Qatar-klubben Lekhwiya frem til sommeren 2015, og han har det seneste års tid overvejet, hvad næste skridt i karrieren skulle være.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg igennem det seneste års tid har tænkt meget over, hvorvidt jeg skulle fortsætte min trænerkarriere eller fortsætte i en anden retning inden for fodbolden, forklarer Laudrup.

Han har blandt andet brugt den seneste tid på at være tv-kommentator og dække store turneringer som Champions League, La Liga og Premier League.

Og det var en karrierevej, som han i denne omgang har fravalgt.

- Det (jobbet som kommentator) er en anden måde at fortsætte inden for fodbolden på højeste plan.

- Og samtidigt har den givet mig og min kone en mulighed for at leve i fodboldverdenen på en anden måde med en del mere frihed efter mange år som spiller og siden træner.

- På den anden side er der perioder, hvor jeg har savnet græsset under fødderne. Spørgsmålet har været, hvorvidt jeg savnede det nok? Eneste måde at få det svar er at prøve igen, lyder det fra Laudrup.

/ritzau/