Laudrup anbefaler Wieghorst til landstræner-jobbet

Michael Laudrup mener, at Morten Wieghorst har de kompetencer, der skal til for at blive dansk landstræner.

Michael Laudrup kan sagtens se Morten Wieghorst som Danmarks landstræner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han arbejder med ham til daglig i Swansea, og han var hans anfører i de gyldne Brøndby-tider. Man kan uden overdrivelse sige, at Michael Laudrup har et godt kendskab til sin assistenttræner, Morten Wieghorst. Så godt, at DBU ifølge Laudrup ikke behøver at tøve med at tage Wieghorst som Danmarks næste landstræner.

- Jeg skal ikke anbefale nogen træner til DBU, men når jeg nu bliver spurgt direkte om Morten Wieghorst, som jeg arbejder sammen med til daglig, så synes jeg, at han har de ting, der skal til for at kunne begå sig som dansk landstræner, siger Michael Laudrup til BT.

BT har tidligere kunnet fortælle, at Morten Wieghorst er et af de navne, Jim Stjerne Hansen arbejder med som alternativ til Morten Olsen, hvis landstræneren ikke beslutter sig for en forlængelse. Kompetencerne er der Og Michael Laudrup mener, at Wieghorst har alle de kompetencer, der skal til for at træne nationalmandskabet.

- Wieghorst har den taktiske og tekniske indsigt, der skal til. Han har personlighed, og han kender mange af spillerne, dels fra sin tid som U21-landstræner, dels fra samlingerne med såvel A- som Ligalandsholdet, siger Laudrup og fortsætter:

- Og så har han, ligesom Morten Olsen, selv spillet på landsholdet. Ikke at det er en nødvendighed at have været tidligere landsholdsspiller for at være en god landstræner, men nogen ulempe er det vel heller ikke, siger Michael Laudrup. Swanseas danske træner vil ellers ikke medvirke i gættelegen om Morten Olsens kontrakt-overvejelser eller om de mange navne, der er i spil som landstræner.

- Jeg overlader gætterierne til medierne. Lad os nu se, hvad DBU og Morten Olsen kommer frem til. Morten vil sikkert gerne sunde sig oven på den seneste uges tid, og da han er en meget velovervejet person, vil han sikkert tænke tingene rigtigt grundigt igennem, inden han tager en beslutning, siger Laudrup.

Han peger på, at fremtiden ser lys ud for landsholdet. Ikke kun på grund af de nye, der er kommet ind på holdet, men også de erfarne kræfter,der har taget ansvar.

- Jeg er selvfølgelig lige så ærgerlig og skuffet som resten af fodbolddanmark over, at vi ikke fik muligheden for at kvalificere os til VM via en playoff-kamp, siger Michael Laudrup og fremhæver mixet af unge og erfarne spillere på landsholdet som en styrke.

- Hvis vi bruger sidstehånds-indtrykket som udgangspunkt i vores forventninger til fremtiden, så ser det helt sikkert positivt ud. Interessante unge og yngre spillere, men i høj grad også erfarne spillere, der holder et højt niveau. Hvordan det så ser ud om 10-11 måneder, når vi næste gang spiller en vigtig kvalifikationskamp, ja det kan ingen svare på.