Lasse Norman er på niveau med Sagan

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den unge danskers professionelle debut er ifølge Johnny Weltz ikke set bedre siden det slovakiske fartfænomen dukkede op

Da Lasse Norman Hansen i sidste uge kørte hurtigere end enkeltstartsspecialisterne Tony Martin og Fabian Cancellara, var det en markering af noget rigtig stort.

Det mener hans danske sportsdirektør på Team Garmin-Sharp, Johnny Weltz, som var sammen med sin nye rytter til Tour of Dubai i sidste uge.

- Jeg synes, det var genialt. Ikke siden Peter Sagan (slovakisk sprinter, red.) har vi set en bedre debutant på den øverste scene, jubler Johnny Weltz.

Det var Weltz, som i sidste sæson sikrede Lasse Norman Hansens underskrift på hans første professionelle kontrakt nogensinde. Weltz vidste godt, at OL-vinderen fra 2012 var et stort talent, og sammenligningen med Peter Sagan lægger yderligere pres på den 21-årige dansker.

Norman Hansen blev samlet nummer tre i Tour of Dubai efter en tredjeplads på en enkeltstart. Den flotte præstation fik holdkammeraterne til at spærre øjnene op, og mange af dem må allerede se sig overhalet af danskeren i det interne hierarki på Team Garmin-Sharp, fortæller Weltz.

- Når Lasse har lagt fra land, som han har gjort, bliver forventningerne større, så derfor skal vi kigge på, hvordan han selv og holdet får mest ud af ham. Vi har en del unge ryttere på holdet, men nu er Lasse sprunget frem i køen, og vi begynder allerede at kigge lidt længere frem med ham nu. Man må sige, at han er sprunget frem i hierarkiet.

Lasse Norman Hansen har fået sin cykelopdragelse på banen, som han stadig holder fast i, da han snart skal køre bane-VM. Landevejskarrieren er først for nylig taget op for alvor, og Johnny Weltz er ikke bange for at udråbe sin nye rytter som et kæmpe talent.

- Det er helt klart, at han har et kæmpe potentiale, og så gælder det bare om, at han bruger det på de rigtige steder. Han er god teknisk, og han har en enorm fysik. Han skal have nogle holdkammerater omkring sig, som kan guide ham til at gøre de rigtige ting.

Det unge cykeltalent regner selv med, at han vil få nogle tæsk i sin første sæson som professionel. Han er udset til at køre forårsklassikerne, som hans kvaliteter passer til. Heriblandt Paris-Roubaix og Flandern Rundt, hvor han skal være hjælperytter. Men med den gode start på prof-karrieren kan han måske få lov til at køre sin egen chance i mindre forårsklassikere.

- Det skal heller ikke blive for stort for ham, så vi vil se, om vi kan finde nogle af de mindre klassikere, hvor han måske kan få lov. Den start, han har fået, betyder, at der er flere, der vil holde øje med ham, så derfor får han måske ikke lov til at gå i udbrud, som han ellers kunne. Han har vist et potentiale, og det har fået folk til at løfte øjenbrynene, siger Weltz, som slet ikke ønsker at skjule sin glæde og forventning til Norman Hansen.

- Når en neo-pro træder ind på scenen på den måde, som Lasse har gjort, må man sige, at vi har fået en joker på hånden.