Lars Søndergaard vil ikke revolutionere AaB

Lars Søndergaard glæder sig til fremtiden i AaB efter sommerferien.
Læs mere
Fold sammen

Lars Søndergaard møder efter sommerferien ind til andre arbejdsbetingelser, når han skifter Sønderjyske ud med de forsvarende danske mestre fra AaB. For fodboldstilen i de to jyske klubber er vidt forskellige.

Sønderjyske har de seneste snart fire år, hvor Lars Søndergaard har stået i spidsen for mandskabet, været kendt som et fysisk spillende og meget direkte hold, der gerne går lidt på kompromis med det flotte fodboldspil.

I AaB er virkeligheden en lidt anden. Alene klubbens størrelse dikterer, at AaB skal turde og ville styre kampene med bolden i egne rækker, og under Kent Nielsen har fokus i offensiven også været på 'possession', men også hurtige omstillinger, offensive backs og til tider direkte spil.

I Sønderjyske praktiserede du en fodboldstil, der er noget anderledes, end det man gør i AaB. Når man tager det med i betragtningen, synes du så, at du er den rette mand til at føre AaBs spilleprincipper videre?

»Ja, og hvis jeg ikke mente det, havde jeg ikke sagt ja til jobbet,« siger Lars Søndergaard.

»Som træner er du nødt til at tilpasse dig klubbens traditioner, stil og spillere. Det er med til at afgøre, hvordan du skal spille. AaB har nydt stor sportslig især i sidste sæson, og jeg har ikke tænkt mig at ændre på noget, der var succesrigt før. Jeg vil ikke lave en revolution - men selvfølgelig vil der være nogle fine justeringer.«

Hvor vil du konkret justere på holdet og taktikken, når du overtager tøjlerne?

»Det vil jeg vente lidt med at gå i detaljer med, for jeg vil gerne lære det hele godt at kende, inden jeg begynder at overveje justeringerne. Jeg skal først tale med den øvrige stab i AaB, og så tager vi tingene step-by-step derfra. De har trods alt nogle erfaringer med holdet, og dem vil jeg gerne have med i overvejelserne,« siger Lars Søndergaard.

Torsdag offentliggjorde AaB dét, der i i snart længere tid har været lidt af en offentlig hemmelighed - nemlig at Lars Søndergaard skal afløse Kent Nielsen efter sommerferien.

Dermed vender Lars Søndergaard tilbage til sin hjemby, Aalborg, hvor han også var en del af trænerstaben i slutningen af 1990'erne for AaB.

Siden har Lars Søndergaard opnået en pæn erfaring fra ophold i blandt andet Austria Wien og Red Bull Salzburg, og det er noget, som han måske kan drage fordel af i sit nye job.

»Presset i AaB er større, end det er i Sønderjyske. Interesseren og mediedækningen fylder mere i hverdagen, og sådan har det selvfølgelig også været nogle af stederne i Østrig, da jeg var der. Men der kan man sige, at det er en fordel for mig, at jeg kender AaB fra tidligere, så jeg ved måske lidt om, hvad fansene kræver, og hvordan nogle af mekanismerne og forventningerne er,« siger Lars Søndergaard.