Lars Nielsen bliver på chefposten

Efter en periode med uvished er Dansk Atletik Forbund og Lars Nielsen endelig blevet enige om, at han skal fortsætte som sportschef. Til stor glæde for Team Danmark.

Nu handler det ene og alene om en underskrift på en kontrakt, før Lars Nielsen også formelt står i spidsen for de danske atletikudøvere helt frem til OL i 2012. Og det sker til stor glæde for Team Danmark. Foto: Martin Sylvest. Fold sammen
Læs mere

Sportschefen i Dansk Atletik Forbund hedder også Lars Nielsen til og med OL i 2012. Tidligere på sommeren, hvor Lars Nielsen for længst havde meldt ud, at han gerne ville fortsætte, når han nuværende kontrakt udløber ved udgangen af 2008, ønskede forbundet ellers ikke at snakke fremtid med ham. Først og fremmest fordi der var strukturændringer på vej i forbundet, men de er nu ved at falde på plads, idet den tidligere informationschef Jakob Larsen har overtaget den nyoprettede funktion som direktør.

»Og nu er alle parter enige om at fortsætte samarbejdet,« fastslår Jakob Larsen.

Det bekræfter Lars Nielsen.

»Det er rigtigt, at vi har snakket sammen, og nu mangler jeg bare at få papir på aftalen inden årets udgang, men det kommer der også, har vi aftalt. Så nu er der ro over feltet,« siger Lars Nielsen, som de senere år har stået i spidsen for et af de specialforbund, der har haft størst international succes. Eksempelvis var atletikken det eneste sted, hvor Danmark vandt to medaljer ved OL i 2004, bronze til både Joachim B. Olsen og Wilson Kipketer.

»Jeg synes også, det går rigtigt godt i øjeblikket,« konstaterer Lars Nielsen.

Team Danmark har også været inde over forløbet, fortæller Team Danmark-direktør Michael Andersen, som er meget glad for, at Lars Nielsen forbliver på posten.

»Det er vi meget tilfredse. med. Det er en sportsgren præget af nogle få topnavne, men der er også nye talenter på vej, og ved ungdoms-OL blev en af de danske medaljer også vundet i atletik,« siger Michael Andersen.

Der var tale om Maria Lykke Lund Jensen, som vandt bronze i spydkast, en af i alt fem danske medaljer ved Legene i Beograd.

»Lars Nielsen er også meget respekteret i de andre specialforbund,« siger Michael Andersen, som ikke umiddelbart vil sige, at afløseren skulle findes i udlandet, hvis Lars Nielsen ikke tog en tørn mere. Men på spørgsmålet om, hvorvidt der havde været alternative muligheder, svarer han:

»Det ville der være internationalt.«

Lars Nielsen, der er gift med den tidligere længdespringer Renata P. Nielsen, er 46 år og blev i 1992 tilknyttet forbundet som landstræner for springerne. Siden blev han så først cheftræner og i 2004 sportschef.

Hans næste store opgave bliver verdensmesterskaberne, der begynder den 25. august, og som afvikles i japanske Osaka.

De danske VM-deltagere er Joachim B. Olsen, kuglestød, Annemette Aagaard, marathon, Morten Jensen, længdespring, Rikke Rønholt, 800 meter, samt Anders Møller, trespring. spydkasteren Christina Scherwin skulle egentlig også have været afsted. Men det kostede hende så mange kræfter, at det internationale atletik-forbund, IAAF, meddelte, at hun var blevet testet positiv for doping hvilket var en fejl i forbindelse med en landskamp den 23. juni, at hun ikke har ønsket at deltage.

Christina Scherwin havde brugt triamcinolon på grund af en skulderskade, hvilket hun havde tilladelse til, og siden har IAAF også frikendt hende.

Christina Scherwin blev nummer fire ved det seneste VM, og i hendes fravær er Joachim B. Olsen, der med 21,61 meter er verdens tredje­bedste i år, eneste danske medaljekandidat.