Lars Friis-Hansen ud i omkamp

Den asiatiske kvalifikations-turnering til OL i Beijing skal spilles om.

Kuwait, der har danske Lars Friis-Hansen som landstræner, kvalificerede sig til OL i Beijing ved at besejre Sydkorea. Men nu er der sået så meget tvivl om afviklingen af den kamp, hvor dommerpræstationen især har været i fokus, og om hele den asiatiske kvalifikationsturnering, at det internationale håndboldforbund IHF har besluttet, at hele kvalifikationsturneringen - både for mænd og kvinder - skal spilles om.

- Jeg har efterfølgende set kampen mod Korea på video. Vi vandt 28-20, og man vinder altså ikke med otte mål, medmindre man spiller godt. Det gjorde vi, og Korea spillede skidt. Jeg ved ikke, om mit forbund vil foretage sig noget politisk, for lige nu er der en muslimsk højtid hernede, og jeg har ikke kunnet få fat i nogen fra forbundet. Men mit fokus er på det sportslige, og skal vi spille igen, så må vi bare vinde igen, siger Lars Friis-Hansen til Ritzaus Bureau.

Omkampene i OL-kvalen skal spilles i slutningen af januar, og her må Kuwaits mænd og Kazakhstans kvinder altså så endnu en gang vise, at de er berettigede til en billet til Kina.

For at undgå ydeligere problemer har IHF besluttet, at det organisatoriske omkring kvalifikationen skal klares under IHFs ansvar.