Lars Bak vil tidligt fra land med Greipel-sejre

Lotto Soudal får et noget roligere Tour de France, hvis sprinteren André Greipel tidligt slår til.

Lars Bak vil tidligt fra land med Greipel-sejre (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I 12 grand tours i træk har den tyske supersprinter André Greipel vundet mindst én etapesejr.

I sidste års Tour de France lod den dog vente på sig, da Greipel først på sidste etape på Champs-Élysées kom først over stregen.

Thomas De Gendts sejr på Mont Ventoux på 12. etape havde skabt lidt ro på holdet, men danskeren Lars Bak ser meget gerne, at Greipel byder ind tidligt i år.

»Jeg håber, vi kan få noget i hus med Greipel rimelig tidligt, siger danskeren om sin tyske kaptajn, der står noteret for 11 etapesejre i Touren.«

En tidlig sejr vil give ro til både Greipel og holdet, og det kan fjerne en masse pres, som både tyskeren selv og de øvrige kan profitere af senere hen.

Bak har stor tiltro til, at Greipel kan komme godt fra start.

»Han ser virkelig stærk ud, og han er meget skarp,« vurderer Lotto Soudal-danskeren.

Efter sit styrt i Giro d'Italia sidste år kom Lars Bak til Touren i en noget stækket udgave. Han hjalp en del på de flade etaper, men ellers var han ofte agterlanterne i feltet.

I år er Bak kommet til Touren i god form, og derfor håber han, at kan vise langt mere - både som arbejdshest, men også på egen hånd, hvis chancen byder sig.

»Sidste år var jeg ikke god nok til at gøre det, men for to år siden var jeg i tre udbrud. Der synes jeg, at jeg greb chancen, og det synes jeg også, jeg gjorde de andre år,« siger han.

Forudsætningerne for at hjælpe holdet endnu mere er i hvert fald til stede med en frisk krop. Og så kan han måske overgå den samlede placering som næstsidst i klassement fra sidste år.

/ritzau/