Lars Bak fór vild efter gigantisk nedtur

Lars Bak drønede forbi ventende journalister og håbefulde fans, da han på enkeltstarten fredag aften tabte den gule førertrøje i Post Danmark Rundt til Tinkoff-Saxos Christopher Juul-Jensen.

5. etape: Helsingør (Enkeltstart), 13, 6 km 7. august, Lars Bak (Lotto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjoerup

Årsagen til Lars Baks iver efter at komme langt væk fra Helsingør var nu blot en naturlig reaktion, fortalte han før starten på lørdagens etape - den sidste af slagsen - i Post Danmark Rundt.

»Det var ikke, fordi jeg ikke ville tale med nogen journalister. Jeg var så ekstremt skuffet, og på det tidspunkt havde jeg end ikke overblik over, om jeg havde mistet min podieplads. Så var det bedre bare at køre væk end at sige noget dumt,« sagde Lars Bak.

Meningen var sådan set, at Lars Bak ville køre tilbage til Lotto-Soudals holdbus, men heller ikke her var danskeren at finde. Og det var der også en god forklaring på.

»Jeg fór faktisk vild i Helsingør, da jeg var kommet lidt derudaf. Jeg kørte et godt stykke forkert og var først hjemme på hotellet, da det var mørkt. Og det er ikke en gang løgn,« sagde Lars Bak, der trods alt havde fundet det lidt mere lunefulde humør frem.

Efter lige at have sundet sig lidt kunne Lars Bak da også ånde lettet bare en smule op fredag aften. Den punktering, som han fik inden for den sidste kilometer på 13,8 kilometer-enkeltstarten, endte ikke med at koste ham en tur af podiet. Han ligger nummer to i klassementet, 45 sekunder efter Christopher Juul-Jensen, inden afgørelsen på Frederiksberg Allé.

Godt nok er hjulene runde, og alting kan ske i cykelløb, men danskeren tror ikke for alvor på, at han kan tage tronen tilbage pstrækningen i København.

Bliver Lars Bak nummer to i løbet, vil det være hans tredje andenplads i træk i løbet, men der skal mere til at vælte den 35-årige dansker.

»Rolf Sørensen skulle også blive to'er fem gange i Post Danmark Rundt, før han vandt, så nu må vi se. Men jeg har alderen imod mig.«

Hvor mange år har du da tilbage?

»Haha, det ved jeg ikke, men jeg har kontrakt næste år også,« sagde Lars Bak.

Fredagens enkeltstart blev vundet af den tidligere juniorverdensmester i disciplinen Mads Würtz Schmidt.