Lars Bak er klar til Giro d'Italia-revanche

Lotto Soudal har offentliggjort, at Lars Bak skal køre Giro d'Italia, hvor han sidste år styrtede voldsomt.

Lars Bak tager endnu en tørn i Giro d'Italia, inden det formentlig gælder Tour de France i juli. Arkivfoto. Scanpix/Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

København. Den danske cykelrytter Lars Bak skal også i år køre Giro d'Italia. Det bekræfter hans hold, Lotto Soudal, på sin hjemmeside.

Lars Bak har siden skiftet til det belgiske hold i 2012 været fast inventar på både Tour- og Giro-holdet, og den kombination ser ud til at fortsætte i år.

Det bliver den 37-årige danskers syvende Giro d'Italia, men han har ikke gode minder med fra sidste års udgave af løbet.

Her styrtede han voldsomt på sidste etape og pådrog sig brud på både ribben og skulder samt en punkteret lunge.

Det resulterede i en længere pause, og dommen lød på, at Tour de France 2016 blev uden hans deltagelse. Men på rekordtid kom den slidstærke dansker sig, og han nåede med til Touren.

Resten af Lotto Soudal-holdet til Giroen ser således ud:

Sean De Bie, Jasper De Buyst, Bart De Clercq, André Greipel, Adam Hansen, Moreno Hofland, Tomasz Marczynski og Maxime Monfort.

Ingen af rytterne ligner oplagte bud på at gøre sig gældende i klassementet, så det ligger til, at supersprinteren André Greipel skal sikre succes med etapesejre.

Giro d'Italia fejrer i år 100 års jubilæum og indledes 5. maj i byen Alghero.

/ritzau/