Lantz er der stadig

Svenskeren er ikke blevet såret af ex-træner Meulensteens skarpe kritik i en hollandsk avisartikel.

Sikke det ellers kørte for Brøndby, da Marcus Lantz kom til i sommeren 2005. Klubben på Vestegnen var lige blevet dansk mester og pokalvinder med Michael Laudrup og John »Faxe« Jensen som store profiler på trænerbænken, mens blandt andre Johan Elmander, Thomas Kahlenberg og Daniel Agger regerede på grønsværen.

Halvandet år er der gået, halvandet år uden store triumfer, halvandet år i frit fald til syvendepladsen i Superligaen - ikke mindst efter katastroferne i efteråret.

Og svenske Marcus Lantz. Han er 31 år og noteret for 64 førsteholdskampe - men aldrig for alvor trådt i karakter som Morten Wieghorsts perfekte afløser på den centrale midtbane. Lantz arriverede kvit og frit fra Hansa Rostock, har kontrakt til sommeren 2008 og trænede med i går på Tom Køhlerts tredje arbejdsdag.

Havde René Meulensteen fået magt hos de blå-gule, kunne Marcus Lantz til gengæld ikke længere kalde sig Brøndby-spiller. Marcus Lantz var nemlig - ifølge B.T. - en af de tre spillere, som den tidligere Brøndby-træner ønskede at afskibe i vinterpausen.

»Det er nogle fyre på lange kontrakter med usikre spillemæssige kvaliteter ... I sidste ende ville klubledelsen dog ikke være med til at sende dem ud af truppen - af angst for at komme i konflikt med spillertruppen. Og fordi det på kort sigt ville koste mange penge,« sagde René Meulensteen blandt andet i den opsigtsvækkende hollandske avisartikel, der i går blev genstand for stor debat i fodbolddanmark.

I går er som bekendt fortid, og fortiden er ikke interessant - ifølge Marcus Lantz.

»Hvad, der er sket, kan ingen lave om. I fodbold arbejder vi i nutiden og ser fremad. Vi har en ny træner, Tom, som vi glæder os helt vildt til at starte op med. Det har været tre fantastiske dage og to dage med træning og fantastisk intensitet. Jeg har været med i gamet så længe, at jeg ved, at man må tage mange ting, som de kommer. Hvis der er en gammel træner, som vil svine Brøndby til, kan man ikke gøre noget ved det. Det er hans valg. Alle gør tingene på hver deres måde, og jeg kan og skal ikke afgøre, hvad der er rigtigt eller forkert. Men Meulensteens udtalelser kom knapt ind i øret, før de var ude igen,« siger Marcus Lantz.

Det har altså ikke såret dig, at du har haft en træner, der mente, at han kunne skabe en holdånd og et bedre fodboldhold uden Marcus Lantz?

»Nej, absolut ikke. Jeg er her jo stadig, det er vel det vigtigste,« siger Marcus Lantz, som i øvrigt er yderst tvivlsom deltager i næste uges træningslejr på Gran Canaria, hvor Brøndby spiller årets første træningskampe. Marcus Lantz' bedre halvdel har termin på onsdag.

»Jeg bliver hjemme, hvis der ikke snart sker noget. Så kan jeg passe på min datter og vente på den lille.«