Landstræneren vil ikke udpege VM-truppens sorteper endnu

sdgs

Landstræner Gudmundur Gudmundsson vil trods en god indsats af unge Michael Damgaard og ingen spilletid til Nikolaj Markussen pege på, hvem af de to spillere der står med den bedste chance for at blive gardering for Mikkel Hansen under VM i Qatar.

Fredag aften kunne ellers ligne et tegn fra Danmarks nye landstræner, da han gav masser af spilletid til Michael Damgaard i sejren mod Slovenien i VM-testkampen i Odense.

Her fik Nikolaj Markussen, der ser ud til at kæmpe med Damgaard om truppens yderste mandat, slet ingen minutter på banen. Alligevel ville Gudmundur Gudmundsson ikke gå ind i, om sejren mod Slovenien havde givet ham svaret på, om Michael Damgaard skal med til VM på bekostning af Nikolaj Markussen.

»Nej, det vil jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Vi har spillet denne her kamp, og så overvejer jeg det hele, og så ser vi på det,« sagde landstræneren til TV2 Sport efter sejren fredag aften på 36-26.

Gumundur Gudmundsson var dog glad for sejren, hvor han især hæftede sig ved, at Danmark fik godt gang i holdets kontrafase i specielt første halvleg.

Selvom landstræneren ikke ville ud med, om Michael Damgaard havde spillet sig nærmere en VM-billet, glædede spilleren sig selv over at få spilletid mod Slovenien, hvor han scorede fem mål.

»Det var en dejlig følelse, og det var en forløsning at komme ind at få lidt rytme og spille. Der var gode beslutninger de fleste gange, synes jeg. Langt hen ad vejen er jeg tilfreds,« sagde han.

Ligesom landstræneren var Michael Damgaard noget mere afdæmpet, da han blev bedt om at forholde sig til sin egen VM-chance.

» Den (trænerens tillid, red.) er ligesom, den er over for alle de andre spillere, synes jeg. Jeg har et godt forhold til ham, og der er ikke noget dér. Vi har en tovejs-kommunikation, så det er helt fint,« sagde Michael Damgaard.