Landstræneren er tilfreds uden stjernespillerne

Janne Karlsson (med front til) og assisterende træner Tomas Jonsson under de sidste testkampe.
Læs mere
Fold sammen

Spekulationerne omkring de seks danskere i de nordamerikanske ligaer, som stadig er potentielle VM-spillere, bruger landstræner Janne Karlsson ikke megen tid på.

»Jeg stiller altid stærkeste hold. For mig er det stærkeste hold de spillere, der sidder med landskamptrøjen på i omklædningsrummet,« siger han til BT.

Derfor er NHL-spillerne Frederik Andersen, Lars Eller og Frans Nielsen, AHL-spillerne Peter Regin og Nicklas Jensen og WHL-spilleren Oliver Bjorkstrand ikke noget tema her og nu.

Janne Karlsson ved alt om, at de kan dukke op i Ostrava midt under turneringen, hvis deres hold bliver elimineret i anden runde af playoffs, men han overlader gerne gætterierne til medierne og koncentrerer sig om dem, han har.

Senest noterede han et ærgerligt afbud fra den lyskeskadede Vancouver-spiller Jannik Hansen og noterede, at den slags er en naturlig del af VM-forberedelserne.

»Jeg er tilfreds med de spillere, jeg har. Testkampene mod Schweiz og Tyskland var meget positive, ikke mindst defensiven fungerede godt,« siger han.

»Vi havde problemer med tempoet i den første kamp mod Schweiz (VM-sølvvinder i 2013, red.), og i 10-12 minutter i anden periode i den sidste kamp mod Tyskland blev vi måske lidt for optimistiske og tabte koncentrationen. Ellers var de sidste forberedelser mere end godkendt.«

Janne Karlsson rejser onsdag til Ostrava med 24 spillere (tre målmænd, otte backer og 13 angribere). De repræsenterer i det daglige otte nationer med Sverige som topscorer med otte spillere. Metal Ligaen er leverandør af syv.

Inden pucken pastes mod Slovakiet på lørdag, får landsholdet fire træningspas på tjekkisk is.

Kun én spiller har NHL-erfaring, backen Oliver Lauridsen, som har spillet 16 kampe for Philadelphia Flyers.

Tre spillere kan få VM-debut: Bjørn Uldall, Herning Blue Fox, Nicholas B. Jensen, Aalborg Pirates, og Mathias Bau Hansen, Frederikshavn White Hawks.

Den 26-årige Aalborg-back Nicholas B. Jensen med tre sæsoner i Sverige og seks i Nordamerika som en solid ballast har imponeret i både defensiven og offensiven med sin fysik og sit skøjteløb og fortrængt Rasmus Nielsen, Herning Blue Fox, og Phillip Bruggisser, Kristianstad.

Bliver den asiatiske mester Kim Staal registreret i Ostrava, er det hans 18. VM-turnering, og dermed slår han Jesper Damgaards danske rekord på 17.

Kaptajnen og spilleren med landskampsrekorden, Morten Green, deltager i sin 17. VM-turnering, og premieren på lørdag bliver hans landskamp nr. 272.

Når han engang slutter på landsholdet, har han sat en rekord, som i BTs optik aldrig bliver slået.

Så mange spillere må Janne Karlsson bruge:

Landsholdet rejser onsdag til Ostrava med 24 spillere og kan i princippet supplere med lige så mange, det skal være.

I puljen (Danmark spiller syv kampe på ti dage) må man registrere 22 markspillere og tre målmænd.

Hold, der kvalificerer sig til kvartfinalerne, må registrere to spillere mere.

Inden den første kamp skal man have registreret mindst 15 markspillere og to målmænd.